www.Green-Fans.com
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μόνο για πράσινες καρδιές Panathinaikos fans forum

ΠόρταλΦόρουμLatest imagesΕγγραφήΣύνδεση
Επόμενο παιχνίδι

Εφημεριδες
Πρόσφατα Θέματα
» YΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΕΞΩ?????
Συνέντευξη Χενκ τεν Κάτε στο contra.gr (sponsored by CONN-X) EmptyΤετ 17 Αυγ 2016, 15:22 από YIANNIS090807

» ?????
Συνέντευξη Χενκ τεν Κάτε στο contra.gr (sponsored by CONN-X) EmptyΤρι 19 Φεβ 2013, 20:50 από Tropikano

» Πριμ δίχως όνομα στους παίκτες της ΑΕΚ
Συνέντευξη Χενκ τεν Κάτε στο contra.gr (sponsored by CONN-X) EmptyΤρι 13 Μαρ 2012, 13:07 από nice view

» Απίστευτα πράγματα..
Συνέντευξη Χενκ τεν Κάτε στο contra.gr (sponsored by CONN-X) EmptyΤρι 13 Μαρ 2012, 12:30 από nice view

» Πίτσα γενεθλίων!
Συνέντευξη Χενκ τεν Κάτε στο contra.gr (sponsored by CONN-X) EmptyΚυρ 11 Μαρ 2012, 00:27 από nice view

» ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
Συνέντευξη Χενκ τεν Κάτε στο contra.gr (sponsored by CONN-X) EmptyΣαβ 25 Φεβ 2012, 13:53 από nice view

» «Οι βάζελοι νομίζουν ότι έγιναν Ολυμπιακοί»
Συνέντευξη Χενκ τεν Κάτε στο contra.gr (sponsored by CONN-X) EmptyΤετ 22 Φεβ 2012, 09:07 από nice view

Παρόντες χρήστες
34 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 34 επισκέπτες

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 380, στις Τρι 25 Μάης 2010, 19:41
Λεξεις Κλειδια
   Panathinaikos
Pao    Forum
   Green  fans
Panatha   Gate 13
 Panathinaikos
basket     volley
Panathinaikos  FC
Links

pao-google.com
Το πρασινο google

Greenvoice13
Η φωνη των παναθηναικων

La Curva Giallorossa
Roma fans

free web hostingHosting24.com web hosting

Συνέντευξη Χενκ τεν Κάτε στο contra.gr (sponsored by CONN-X)

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
abaddon
Αρχαιος
Αρχαιος
abaddon

Αριθμός μηνυμάτων : 2460
Ημερομηνία εγγραφής : 27/07/2009
Τόπος : Πειραιάς

Συνέντευξη Χενκ τεν Κάτε στο contra.gr (sponsored by CONN-X) Empty
28052010
ΔημοσίευσηΣυνέντευξη Χενκ τεν Κάτε στο contra.gr (sponsored by CONN-X)

Συνέντευξη στην Αννα Σαλαπάτα

- Θυμάστε τις πρώτες σκέψεις σας μετά το διαζύγιο με τον Παναθηναϊκό;

Πάντα σκέφτομαι το ίδιο. Ότι τελείωσε ένα κομμάτι από τη ζωή μου και την ιστορία της καριέρας μου. Φυσικά ήμουν πολύ απογοητευμένος που δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε την καλή δουλειά που ξεκινήσαμε.

- Η πλειονότητα των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού θεωρεί ότι η αλλαγή προπονητή ωφέλησε την ομάδα . Το αμφισβητείτε;

Πραγματικά πιστεύετε ότι ο Νιόπλιας είναι καλύτερος προπονητής από μένα; Με την εμπειρία που έχει εκείνος και με αυτή που έχω εγώ; Είναι εύκολο να είσαι ένας ευχάριστος προπονητής. Ποιό είναι το extra του; Και δεν τον κατηγορώ, πιθανότατα είναι ένας φανταστικός τύπος και καλός προπονητής. Φέτος όμως οδήγησε το δικό μου πλοίο. Εργάστηκε με την πιο γυμνασμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Δεν χρειάστηκε να βελτιώσει τους παίκτες, ήταν έτοιμοι και δεν είχε τραυματίες. Δεν έχω τίποτα εναντίον του Νιόπλια. Νομίζω ότι είναι μια χαρά τύπος, αλλά και το πιόνι στο σκάκι των άλλων.

- Δέχεστε ότι πιέζατε πολύ τους Έλληνες ποδοσφαιριστές;

Όχι βέβαια. Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν διαθέτουν νοοτροπία υψηλού επιπέδου και η εργασιακή τους αφοσίωση δεν είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Προκειμένου να εξασφαλίσουν την επιτυχία, πολλές ομάδες παίζουν με περιορισμένο αριθμό Ελλήνων παικτών. Ακόμη και ο Ολυμπιακός. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει τους περισσότερους Έλληνες. Προσπάθησα πολύ να αλλάξω την ιδιοσυγκρασία τους σε αυτόν τον τομέα. O Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που μαζί μου προπονήθηκε περισσότερο, προσπάθησα πολύ σκληρά. Απέδειξα ότι είμαι επιτυχημένος γιατί ο Παναθηναϊκός ήταν η μόνη ομάδα χωρίς τραυματισμούς και με καλή φυσική κατάσταση. Θεωρείτε ότι αυτό είναι σύμπτωση;

- Ετσι όπως το περιγράφετε δεν μοιάζει με σύμπτωση...

Τότε πώς κρίνετε ότι πίεζα τους Έλληνες παίκτες; Ναι, τους πίεζα να δουλέψουν περισσότερο!

- Μήπως δεν ένιωθαν ασφαλείς μαζί σας, αισθάνονταν ότι δεν τους εμπιστεύεστε;

Μπορείτε να μιλήσετε με πολλούς παίκτες για μένα. Πείτε μου πόσα γκολ έβαλε ο Κατσουράνης από τη μέρα που έφυγα; Να σας θυμίσω πόσα έβαλε μαζί μου; Οκτώ. Ο Νίνης; Ποιος τον καθιέρωσε; Εγώ ήμουν αυτός που είπε ότι είναι μεγάλο ταλέντο και πρέπει να παίζει. Όμως είναι ακόμη νέος και όχι σταθερός. Όποτε ήταν καλός, έπαιζε. Υπήρχαν όμως και μέρες που δεν ήταν. Δεν τους εμπιστευόμουν; Όταν ψάχνεις μια δικαιολογία, ο πιο εύκολος τρόπος είναι να κατηγορήσεις κάποιον που έφυγε. Είναι η εύκολη λύση. Αν μου βρείτε μια αλλαγή, τι άλλαξε από τη μέρα που έφυγα, εγώ θα είμαι ευτυχής. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο το θέμα δεν είναι να είσαι ευχάριστος ή ωραίος. Ο σκελετός της Εθνικής Ελλάδος είναι ο Παναθηναϊκός. Αυτό δεν σας λέει κάτι; Σε δύσκολα παιχνίδια τρέχουν, παλεύουν. Και δεν λέω ότι οι άλλες ομάδες δεν έχουν καλούς παίκτες, αλλά οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν οι πιο προπονημένοι. Από τη δουλειά που κάναμε. Γιατί ο κόσμος μου έδινε συγχαρητήρια στο δρόμο; Επειδή τα έκανα όλα λάθος;

- Μετά από τόσον καιρό έχετε καταλήξει ποιό ήταν το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίσατε στον Παναθηναϊκό;

Για ένα πράγμα έχω μετανιώσει μόνο. Υπήρξε ένας παίκτης, που για τη συμπεριφορά μου απέναντί του αισθάνομαι άσχημα. Είναι ο Γκούμας. Με την καριέρα που είχε, δεν έπρεπε να τελειώσει με αυτό τον τρόπο. Μου είπαν ότι του έκαναν δύο χρόνια συμβόλαιο ως επιβράβευση της προσφοράς του στο σύλλογο. Ο Γκούμας ήταν στο τέλος της καριέρας του και ήδη, ένα χρόνο πριν πάω εγώ, δεν έπαιζε. Μου είπαν για το συμβόλαιο πως το έκαναν σαν μπόνους για την αφοσίωσή του, αλλά δεν ήταν αλήθεια. Μου είπαν ψέματα. Ο Γκούμας ήθελε να παίξει και τον ενοχλούσε που δεν έπαιζε. Πήγα στους υπεύθυνους του κλαμπ και τους είπα ότι αυτό πρέπει να διευθετηθεί. Η συμπεριφορά του Γκούμα είχε αλλάξει εξαιτίας της ενόχλησής του. Δεν ήταν ο ίδιος στα αποδυτήρια και στο γήπεδο, κάτι που μπορώ να καταλάβω. Τους είπα λοιπόν να είναι ειλικρινείς μαζί του και να του εξηγήσουν την κατάσταση. Κανένας δεν είχε τη μαγκιά να του το πει, οπότε ποιός έπρεπε να το κάνει; Εγώ έγινα ο κακός. Κανένας δεν είχε τα κότσια να πει στον Γκούμα ότι οι μέρες που θα έπαιζε για τον Παναθηναϊκό είχαν τελειώσει. Πρόσφερα στον Γκούμα έναν άλλο ρόλο.

- Τι ρόλο;

Του είπα να παρακολουθεί με προσοχή την προπόνηση, να επικεντρώσει εκεί, διότι μπορεί να είναι ένας από τους επόμενους προπονητές του Παναθηναϊκού. Του είπα ότι είναι παιδί αυτής της ομάδας και ότι δεν θα τον χρησιμοποιούσα σε μεγάλους αγώνες, ίσως σε φιλικά και μικρούς αγώνες.

- Ποιά ήταν η αντίδρασή του;

Αρνητική, διότι δεν είχε αποδεχθεί ότι οι μέρες του ως παίκτης είχαν τελειώσει. Διότι δεν βρήκα μία καλύτερη λύση για αυτόν, ώστε να έχει ένα καλύτερο φινάλε στον Παναθηναϊκό. Και να ξέρετε, επειδή και άλλοι παίκτες πλησιάζουν στο τέλος της καριέρας τους, πιστεύω ότι θα δημιουργηθούν πάλι ανάλογες καταστάσεις.

- Η τακτική του rotation που συχνά επιλέγατε προκαλούσε τριβές με τους ποδοσφαιριστές που έμεναν έξω; Για παράδειγμα, πριν από το τελευταίο σας παιχνίδι, με τον Ατρόμητο, διέρρευσε στον Τύπο η απόφασή σας να μην παίξει ο Κατσουράνης. Ήταν κάτι που ενόχλησε τον παίκτη, δημιουργήθηκε θέμα και αναγκαστήκατε να τον βάλετε τελικά.

Αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα, είναι πρόβλημα του Κατσουράνη. Το θέμα, όμως, είναι πώς διέρρευσε αυτό. Ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης είναι πολύ καλοί παίκτες με διεθνή εμπειρία, έχουν πάει έξω και ως επαγγελματίες θα έπρεπε να ξέρουν ότι αν δεν είσαι καλός δεν θα παίξεις. Σας είπα, είμαι ένας άνθρωπος που δουλεύω με τους αριθμούς. Παίζει όποιος πάει καλά. Εκείνη την περίοδο ο Κατσουράνης δεν ήταν καλός. Το ίδιο έκανα με τον Ζιλμπέρτο, με τον Σισέ. Ποτέ δεν δυσανασχέτησαν αυτοί.

- Ναι, αλλά δεν είναι υποχρέωση του προπονητή να διαχειρίζεται έναν παίκτη που είναι ντεφορμέ και να τον στηρίζει;

Ο προπονητής είναι πάνω από τους παίκτες. Δεν πάει με τα νερά τους, αν αυτό εννοείτε. Παίζει όποιος πάει καλά. Δεν θεωρώ ότι έκανα κάτι λάθος πάνω σε αυτό.

- Μήπως απλά οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν ιδιαίτερη ψυχολογία και απαιτείται ένας άλλος τρόπος διαχείρισης;

Αν δηλαδή ο παίκτης δεν θέλει να βγει από το παιχνίδι, θα πρέπει να είμαι... ευέλικτος; Αυτό μου λέτε; Και αν χάναμε το παιχνίδι τι θα γινόταν; Τότε όλοι θα με κατηγορούσαν ότι δεν είμαι καλός προπονητής γιατί δεν αλλάζω τον παίκτη. Θα ήμουν ο πρώτος στον οποίο θα ασκούσαν κριτική.

- Kι αν κάποιος δεν ήθελε να βγει; Ο Καραγκούνης, ας πούμε, που ούτε από κούραση καταλαβαίνει ούτε από τίποτα.

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι ο παίκτης αποφασίζει πόσο θα παίξει. Και ο παίκτης δεν μπορεί να είναι αντικειμενικός. Οι Έλληνες παίκτες, όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, δείχνουν κάποιον άλλον για το λάθος αντί για τους ίδιους. Και όταν δείχνεις κάποιον με το δάχτυλο, τα άλλα τρία δάχτυλα του χεριού δείχνουν εσένα. Αν ο προπονητής αφήσει τον έλεγχο σε ένα - δύο παίκτες, θα χάσει την αξιοπιστία του και στην υπόλοιπη ομάδα. Και ο Καραγκούνης, μιας και τον αναφέρατε, είναι από τους παίκτες που σύντομα θα πρέπει να αποδεχτεί και αυτός με τη σειρά του ότι είναι στο τελείωμα της καριέρας του. Πως θα το διαχειριστεί αυτό ο προπονητής τότε; Δεν είναι εύκολο στην Ελλάδα.

- Εσείς πως θα αντιδρούσατε αν ένας παίκτης δεν συμμορφωνόταν με τις εντολές σας στον αγώνα ή δυσανασχετούσε;

Θα τον έβγαζα έξω όπως και να 'χει. Διότι πριν τον βγάλω θα έχω σκεφτεί καλά γιατί το κάνω και δεν θα έχω καμία αμφιβολία . Αν δω ότι σε αυτή τη θέση θέλω έναν άλλο παίκτη προκειμένου να κερδίσω τον αγώνα, θα το κάνω. Αλλιώς χάνω την αξιοπιστία μου ως προπονητής.

- Ειπώθηκε πάντως ότι χάσατε τον έλεγχο στα αποδυτήρια.

Η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια ήταν πολύ καλή όσο ήμουν στον Παναθηναϊκό. Δεν υπήρχαν διενέξεις, τίποτα. Όταν έφυγα έμαθα, γιατί μιλάω ακόμη με αρκετούς παίκτες, ότι υπήρξαν αρκετές διενέξεις. Ποιός είναι, λοιπόν, σωστός και ποιός λάθος;

- Ποιά ήταν η πιο έντονη διαφωνία που είχατε με παίκτη του Παναθηναϊκού;

Είχα μια έντονη διαφωνία με τον Νίκο Σπυρόπουλο, πολύ άσχημη ιστορία. Φυσιολογικά αυτός ο παίκτης δεν θα έπαιζε για μένα πια. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς ήταν. Είπε κάποια άσχημα πράγματα, στα ελληνικά φυσικά, μπροστά μου και αργότερα μου ζήτησε συγνώμη. Είπα ότι αυτό που έκανε δεν το δέχομαι, όμως όλοι δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία και εκεί τελείωσε για μένα. Το συναίσθημα είναι μέρος του ποδοσφαίρου και τέτοια πράγματα συμβαίνουν. Ήρθα σαν κύριος στην ομάδα και έφυγα σαν κύριος. Ποτέ δεν μίλησα.

- Μετά την απώλεια του Μέλμπεργκ, το προηγούμενο καλοκαίρι, δημοσιεύτηκε δήλωσή σας ότι αυτός ο παίκτης δεν χρειαζόταν στον Παναθηναϊκό. Το πιστεύατε πραγματικά;

Γι' αυτό έχασε το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, επειδή ήταν τόσο καλός ο Μέλμπεργκ; Καλός παίκτης και το έχω πει. Αλλά είναι 32 ετών και, από την άλλη, όταν απομακρύνεις έναν παίκτη στην ηλικία των 33 -τον Γκούμα- για να φρεσκάρεις την ομάδα με νέους παίκτες, δεν φέρνεις τον Μέλμπεργκ. Είναι δίκαιο αυτό; Φέραμε το Μπίαρσμιρ που είναι 21 ετών και έπαιζε πολύ καλά στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Θέλαμε να κάνουμε μια ομάδα με νεότερους παίκτες. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο Μπίαρσμιρ είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά και πολύ νέος. Επιπλέον, κόστισε μόνο 500.000. ευρώ Ο Μπίαρσμιρ είναι ένας πολύ καλός αμυντικός για τον Παναθηναϊκό και μια μέρα θα με ευγνωμονούν που τον έφερα. Όπως για πολλά βγήκα σωστός, έτσι προβλέπω και γι’ αυτόν τον παίκτη.

- Και ο Ενχελααρ, την απόκτηση του οποίου -με την ίδια δήλωση- είχατε αναγγείλει, γιατί δεν ήρθε τελικά;

Ήμουν σε διακοπές όταν με κάλεσαν για να πάρουμε τον Ενχελααρ. Μίλησα με τον παίκτη και τον ατζέντη του. Δεν ήταν χαρούμενος στην ομάδα του και ήθελε να παίξει μαζί μου. Τον ζητούσαν και άλλες ομάδες, ώσπου μου τηλεφώνησαν να μου πουν συγχαρητήρια για την απόκτησή του. Είχε, λέει, συμφωνήσει με τους όρους μας και υπέγραψε τα χαρτιά. Με καλεί στη συνέχεια ό ίδιος για να μου πει πως ό,τι γράφτηκε δεν ήταν αλήθεια. Δεν είχε πει το ναι ακόμα. Είχε δεχτεί μία οικονομική προσφορά, αλλά δεν είχε πάρει την απόφασή του. Πήρα τον Παναθηναϊκό και τον ίδιο τον Πατέρα, όπου έγινε πανικός. Διότι επρόκειτο να παρουσιάσουμε ένα μεγάλο όνομα. Έκανα ό,τι μπορούσα.

- Υπήρξαν παίκτες που δεν ήταν δική σας επιλογή;

Δεν πάει έτσι. Αν ο παίκτης πάει καλά είναι επιλογή μου και, αν όχι, δεν είναι; Νομίζω ότι ο προπονητής έχει ευθύνη για όλους τους παίκτες, καλούς και κακούς. Έτσι σκέφτομαι εγώ. Δυστυχώς δεν σκέφτονται όλοι έτσι.

- Προφανώς. Γι' αυτό χάσατε τη θέση σας στον Παναθηναϊκό...

Δε με νοιάζει. Είμαι αυτός που είμαι. Και αναλαμβάνω πλήρως τις ευθύνες μου και θα ευχόμουν όλοι να αναλάμβαναν τις ευθύνες για τις πράξεις τους.

- Μα δεν μπορεί να μην κάνατε κανένα λάθος.

Το μόνο μου λάθος στον Παναθηναϊκό ήταν ότι ήμουν ευθύς, έτσι είμαι πάντα. Ισως και ότι εμπιστεύτηκα λάθος ανθρώπους κάποιες φορές.

- Εκπλαγήκατε πράγματι με την απομάκρυνσή σας; Δεν περιμένατε να συμβεί;

Φυσικά και έμεινα έκπληκτος, δεν το περίμενα. Ίσως να το περίμενα μετά τον Ολυμπιακό, αλλά μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο με τίποτα. Ο Αντωνίου, δέκα μέρες πριν, κάλεσε κάποιους Ελληνες παίκτες σε συνάντηση. Εκείνος το οργάνωσε χωρίς να το γνωρίζω, πίσω από την πλάτη μου. Ηταν ο Κατσουράνης, ο Καραγκούνης, ο Τζόρβας, ο Σπυρόπουλος και ο Βύντρα. Τους είδα και τον ρώτησα τι ήταν όλο αυτό. Μου είπε ότι δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο, ότι αφορούσε τα πριμ και τέτοια. Κοιτάζοντας πίσω, θεωρώ ότι αυτό ήταν το πρώτο σημάδι για την αποχώρησή μου. Κάποιος προσπαθούσε να αναλάβει την εξουσία μου. Ο μόνος άνθρωπος που δεν θα ήθελα να του μιλήσω ξανά είναι ο Αντωνίου. Δεν θα του μιλήσω ποτέ! Και νομίζω ότι είναι ο μόνος χωρίς καθαρή συνείδηση.

- Κάποτε τον υπερασπιστήκατε, όμως.

Ναι, έτσι είναι. Οταν κινδύνευε η θέση του εγώ του στάθηκα γιατί ήταν εκείνος που με έφερε στον Παναθηναϊκό και ήμασταν team, διαμορφώσαμε μια ομάδα μαζί. Μετά προέκυψαν κάποια αρνητικά πράγματα από τη μεριά του. Είναι ο μόνος στον Παναθηναϊκό για τον οποίο έχω αρνητικά συναισθήματα.

- Για ποιο λόγο, νομίζετε, άλλαξε η συμπεριφορά του Αντωνίου απέναντί σας;

Διότι απλά δεν ήταν ικανός για τη δουλειά που έκανε. Ήταν ανεπαρκής και βρισκόταν υπό μεγάλη πίεση. Ξόδευε πολλά λεφτά υπογράφοντας για παίκτες που δεν ήταν επιτυχείς επιλογές. Δεν μπορούσε να διαχειριστεί την πίεση.

- Θα θέλατε να μας πείτε ονόματα παικτών που δεν έπρεπε, κατά τη γνώμη σας, να αποκτηθούν;

Λέω μόνο ότι ο Αντωνίου υπέγραφε συμβόλαια με παίκτες που δεν αποδεικνύονταν τόσο ικανοί όσο αναμένονταν. Λόγω της μεγάλης πίεσης που δεχόταν, επιζητούσε διεξόδους. Ίσως για να σωθεί ο ίδιος έπρεπε να κατηγορήσει εμένα. Δεν θα ήταν σωστό για τους παίκτες να αναφέρω τα ονόματά τους.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Μοιραστείτε αυτή τη δημοσίευση στο: reddit

Συνέντευξη Χενκ τεν Κάτε στο contra.gr (sponsored by CONN-X) :: Σχόλια

- Θεωρείτε τον Αντωνίου υπεύθυνο για την απομάκρυνσή σας;

Ναι, αυτός ήταν που μιλούσε συνέχεια με τον Πατέρα. Τον επηρέαζε. Ο Πατέρας γνώριζε πάρα πολλά για τα πλοία, αλλά πολύ λίγα για το ποδόσφαιρο. Μιλάω για το πραγματικό ποδόσφαιρο, το παιχνίδι, όχι γενικά, όπου φυσικά ήξερε κάποια πράγματα. Χρειαζόταν να τον περιβάλλουν άνθρωποι και να τον βοηθάνε. Ο Αντωνίου ήταν εκείνος που τον ενημέρωνε για όλα. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι με την απομάκρυνσή μου γλύτωσαν και πολλά χρήματα από το συμβόλαιό μου.

- Τι σας είπε ο Πατέρας στην τελευταία σας συνάντηση;

Ότι δεν μπορούσε να σταματήσει τους μετόχους που ήθελαν την απομάκρυνσή μου. Αργότερα απεδείχθη ότι αυτό δεν ήταν αλήθεια διότι, όπως έμαθα, οι μέτοχοι δεν ήξεραν τίποτα. Το έμαθαν από το ραδιόφωνο. Αυτό είναι πιθανότατα και το πιο άσχημο συναίσθημα που μου έμεινε από τον Παναθηναϊκό. Ο Αντωνίου, να σκεφτείς, δεν με πήρε ποτέ τηλέφωνο. Ήμουν στο γραφείο του Πατέρα όταν τηλεφώνησε και έδειξε έκπληκτος για την απόφαση. Υποκρινόταν. Παρότι μιλούσαν στα ελληνικά, καταλάβαινα για τι πράγμα συζητούσαν.

- Ο Πατέρας ήταν ειλικρινής μαζί σας;

Όχι. Νομίζω ότι τη συγκεκριμένη στιγμή δεν υπήρξε έντιμος μαζί μου. Αυτός είναι ένας τύπος που είτε τον συμπαθείς είτε όχι. Γενικά νιώθω καλά για αυτόν. Γενικά όμως, διότι στην τελευταία φάση, στη λύση του συμβολαίου μου, δεν έδειξε καλό πρόσωπο.

- Είστε ενήμερος για τις διοικητικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό;

Οταν έφτασα στην Αθήνα, στο αεροδρόμιο, είδα τις εφημερίδες. Δεν ξέρω ελληνικά, αλλά όταν είδα στα πρωτοσέλιδα τα πρόσωπα όλων των μετόχων μαζί κατάλαβα τι γίνεται. Ξέρετε, στην Μπαρτσελόνα υπάρχει μόνο ένας πρόεδρος για όλα τα αθλήματα. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, χάντμπολ, βόλεϊ κλπ. Και πολλοί αντιπρόεδροι, ένας για το κάθε άθλημα, και κυλάνε όλα ομαλά. Στον Παναθηναϊκό έχουν μαζευτεί πολλοί πρόεδροι και αυτό δεν βοηθάει.

- Εγινε πολύς θόρυβος για το ντέρμπι στην έδρα του Ολυμπιακού. Υπήρξε στιγμή που σκεφτήκατε ότι αυτός ο αγώνας είναι χαμένος εκ των προτέρων;

Ναι! Όταν είδα στην τηλεόραση τον Κόκκαλη να φεύγει από το δικαστήριο με ένα πολύ μεγάλο χαμόγελο. Τότε σκέφτηκα ότι αυτός ο τύπος κάτι σκαρώνει, αλλά δεν ήξερα τι. Αργότερα, μέσα στη βδομάδα, έμαθα ότι υπήρχαν μέχρι και μεγάφωνα στον Πειραιά καλώντας τον κόσμο. Ήταν τόσο πειστικό, που είπα ότι αυτό δεν είναι καλό για μας. Εμείς αφήσαμε την Παιανία με πολλή αυτοπεποίθηση γιατί ήμασταν σε καλή φόρμα, είχαμε παίξει 11 παιχνίδια, η ομάδα πήγαινε καλά. Ό,τι επακολούθησε ήταν σαν ταινία τρόμου. Σταμάτησαν το λεωφορείο στην Β. Σοφίας πρώτα. Μείναμε εκεί για τρία τέταρτα, με την αστυνομία να μας έχει περικυκλωμένους. Μας επέτρεψαν να συνεχίσουμε, αλλά στη Συγγρού σταματήσαμε και πάλι για μια ώρα. Ο Πατέρας καθόταν στο μπροστινό κάθισμα, οι φρουροί του γύρω από το πούλμαν, όλη η προετοιμασία ήταν μία σκηνή τρόμου από ταινία του Χόλιγουντ. Μας πήρε περισσότερο από 2,5 ώρες από την Παιανία στο Καραισκάκη.

- Πως ήταν η ατμόσφαιρα μέσα στο πούλμαν;

Χάνεις την προσοχή σου, την αυτοσυγκέντρωσή σου, γιατί γίνονται τόσα πολλά γύρω σου. Καμένα αυτοκίνητα, αστυνομία, φωτιές. Όταν πια φτάσαμε στο γήπεδο, είχαμε πολύ κακή υποδοχή από τους φιλάθλους, κάτι αναμενόμενο. Το παιχνίδι καθυστέρησε για δύο ώρες, υπήρχαν φρουροί έξω από τα αποδυτήρια, ήταν μια σουρεαλιστική κατάσταση.

- Και η προσπάθεια του Νικόλα Πατέρα να διαφυλάξει τα συμφέροντα της ομάδας πριν από το ντέρμπι ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία;

Είμαι σίγουρος πως ό,τι έκανε, το έκανε με την καλύτερη πρόθεση. Ηθελε να οδηγήσει την ομάδα, να τη βοηθήσει, να την εμπνεύσει. Είμαι 100% σίγουρος ότι αν γύριζε το χρόνο πίσω, θα καταλάβαινε πως δεν έπρεπε να είχε κάνει ό,τι έκανε. Όλοι ξεχνούν ότι εκείνη τη μέρα ο τερματοφύλακάς μου χτυπήθηκε με όπλο, ότι του πέταξαν μαχαίρι κατά τη διάρκεια του αγώνα. Όλοι ξεχνούν ότι από λάθος σφύριγμα του διαιτητή στον Σισέ δεν προηγηθήκαμε 1-0. Μα δεν είναι λογικό όλα αυτά να επηρεάσουν το αποτέλεσμα του αγώνα; Όλοι τα ξεχνούν αυτά, αλλά εγώ όχι, έχω μνήμη ελέφαντα.

- Αισθανθήκατε ανασφαλής μετά από εκείνο το παιχνίδι;

Όχι, καθόλου. Ήταν η πρώτη ήττα στους 12 μήνες. Σε 17 μήνες χάσαμε 3 παιχνίδια, 2 την πρώτη χρονιά και ένα την επόμενη. Είχα πολύ καλά νούμερα με τον Παναθηναϊκό, δεν ξέρω αν ο κόσμος το αντιλαμβάνεται. Είμαι περήφανος για όσα έκανα γι' αυτήν την ομάδα.

- Αν γυρίζατε το χρόνο πίσω, τι θα αποφεύγατε στον Παναθηναϊκό; Τι θα αλλάζατε;

Δεν θα άλλαζα τίποτα, δεν μετανιώνω για αυτά που έχω κάνει. Γιατί από αυτά που κάνεις διδάσκεσαι και γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος. Το τι έμαθα θα το κρατήσω για τον εαυτό μου.

- Σας προξένησε έκπληξη η τελική κατάταξη του πρωταθλήματος;

Ήταν έκπληξη, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Φαινόταν από την αρχή ότι ο Ολυμπιακός δεν τα πήγαινε καλά. Αλλά η έκπληξη είναι που κατέληξε πέμπτος, ενώ τον περίμενα στη δεύτερη θέση. Παλιότερα ο Ολυμπιακός έκανε πολλές νίκες με σκορ 1-0 ή 2-1, με τραυματισμούς ή πέναλτι. Αυτό είναι που κάνει τη διαφορά Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν, αλλά ήταν προφανές ότι αυτό το πρωτάθλημα δεν ήταν δικό τους. Δεν μπορείς να τα παίρνεις όλα με την τύχη, αυτό συμβαίνει μία φορά, όχι πάντα. Ο Ολυμπιακός ήταν ήδη μια κακοδομημένη ομάδα όταν ανέλαβε ο Κετσπάγια, μετά τον έδιωξαν, έφεραν άλλον προπονητή και μετά τον έδιωξαν και αυτόν.

- Δεν είχε και έναν Σισέ ο Ολυμπιακός να τον ξελασπώνει...

Κοιτάξτε, πέρσι και χωρίς τον Σισέ πετύχαμε πολλά γκολ, περισσότερα από τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Είχαμε πολλούς παίκτες που σκόραραν. Και αυτό σημαίνει ότι δεν εξαρτάσαι από έναν και μόνο παίκτη. Με τον Σισέ έγινε φανταστική δουλειά γιατί έβαλε 29 γκολ και αυτό είναι πολύ μεγάλο σκορ. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα οφείλει πολλά σ’ αυτόν. Αν είναι λοιπόν αυτό το ζητούμενο, δεν υπάρχει πρόβλημα.

- Δεν είχατε πρόβλημα με τον Σισέ, υποθέτω.

Είναι εκκεντρικός τύπος, αλλά και ένας από τους καλύτερους που έχω συναντήσει στην καριέρα μου. Δεν είναι ο φανταστικός τύπος ποδοσφαιριστή και το ξέρει, αλλά έχει εκπληκτικό τελείωμα. Καταφέραμε να τον χρησιμοποιούμε με τον σωστό τρόπο. Ίσως όλοι ξεχνούν ότι για να διαμορφώσεις μια ομάδα χρειάζεται χρόνος. Δεν είχα τον καλύτερο Σισέ την περίοδο που ήμουν στον Παναθηναϊκό γιατί έπρεπε να συνηθίσει την ομάδα, παρόλα αυτά έβαλε πάρα πολλά γκολ. Δεν είχα κανένα θέμα μαζί του, μόνο ότι είναι πολύ εκκεντρικός.

- Θα ερχόσασταν να δουλέψετε ξανά στην Ελλάδα; Θα δουλεύατε ίσως για την Εθνική μας ομάδα;

Δεν είμαι ο τύπος που θα δούλευα για μια Εθνική, για επτά μόνο παιχνίδια τη χρονιά. Δεν μπορείς να διαμορφώσεις την ομάδα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις σε τρεις μέρες είναι να δημιουργήσεις καλό περιβάλλον. Ποδοσφαιρικά δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Οι παίκτες είναι κουρασμένοι και έχουν και άλλες υποχρεώσεις. Δεν είναι το στοιχείο μου η Εθνική.

- Μια πρόβλεψη για την Εθνική Ελλάδος στο μουντιάλ;

Η Αργεντινή θα είναι πρώτη στο γκρουπ, για τη δεύτερη θέση παίζουν Νιγηρία, Ελλάδα και Ν. Κορέα. Εγώ νομίζω ότι τελικά θα είναι δεύτερη η Ν. Κορέα. Κοιτάξτε, παίζουν πολλά ρόλο, η μέρα που θα βρεθεί η ομάδα, το κλίμα, οι συνθήκες γενικότερα, το πρώτο παιχνίδι που είναι το κλειδί. Είστε τυχεροί που το τελευταίο παιχνίδι είναι με την Αργεντινή. Κάτι που θέλω να πω για την Εθνική είναι ότι οι Έλληνες είναι πολύ πατριώτες και επιδεικνύουν ιδιαίτερα μαχητικό πνεύμα. Η Ουκρανία, ενώ είναι πολύ καλύτερη ομάδα, έχασε από την Ελλάδα. Είναι πιθανό οι Ελληνες παίκτες, παίζοντας για την χώρα τους, να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους. Ο Σαλπιγγίδης, ας πούμε, ίσως έπαιξε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του στην Ουκρανία.

- Ξέρετε ότι ο Σαλπιγγίδης θέλει να πάει στον ΠΑΟΚ;

Το ήξερα ότι είχε υπογράψει προσύμφωνο με τον ΠΑΟΚ. Το ήξερα από καιρό. Το καταλαβαίνω, από παιδί ήταν στον ΠΑΟΚ, είναι από την Θεσσαλονίκη, λογικό να θέλει να πάει πίσω. Ίσως ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει τον τίτλο την επόμενη χρονιά με τον Σαλπιγγίδη.

- Τη λύση του Κατάρ, όπου εργάζεστε τώρα, την επιλέγουν άνθρωποι του ποδοσφαίρου στο τέλος της καριέρας τους. Είστε στο τέλος της καριέρας σας;

Απολύτως στο τέλος!

- Μα είστε ακόμη νέος...

Είμαι νέος και διατηρώ νεανικό πνεύμα. Είμαι στο ποδόσφαιρο από παιδί και σ’ αυτή τη ζωή υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις. Ασχολούμαι 39 χρόνια και βρέθηκα εκτός για 3 μήνες μόνο. Έχω δουλέψει πολύ και αυτή η δουλειά σε φθείρει γιατί έχει μεγάλη πίεση. Από την άλλη, σε κρατάει νέο γιατί βρίσκεσαι συνεχώς μεταξύ νέων ανθρώπων. Κάποια στιγμή επηρεάζεσαι από τον τρόπο σκέψης των νέων, ακούς τη "μουσική" τους, έτσι παραμένεις και εσύ νέος.

- Οι περισσότεροι πάντως πάνε σε τέτοιες χώρες, στο Κατάρ ή το Ντουμπάι, για τα χρήματα. Εχετε ανάγκη από χρήματα;

Πού βρίσκετε το κακό στο να κερδίζει κανείς χρήματα; Δεν χρειάζομαι τα χρήματα μόνο για μένα, έχω και μια οικογένεια. Θέλω να τους προσφέρω μια καλή ζωή.

- Ναι, αλλά δεν θα ήταν πιο ωραίο να τελειώσετε την καριέρα σας με έναν τίτλο σε κάποιο ευρωπαϊκό κλαμπ; Στον Παναθηναϊκό, ας πούμε;

Θα τελείωνα την καριέρα μου με έναν τίτλο στον Παναθηναϊκό, αλλά δυστυχώς κάποιοι μου το στέρησαν. Όταν υπέγραφα στην Ελλάδα, τους είπα ότι θέλω να είναι ο τελευταίος μου σταθμός πριν σταματήσω την προπονητική μου καριέρα. Όταν με έδιωξαν, θύμωσα και είπα ότι κανένας δεν θα αποφασίσει για μένα πότε θα σταματήσω να δουλεύω, γι’ αυτό και είμαι στο Κατάρ.

- Αν σας καλούσαν στην φιέστα του Παναθηναϊκού για το νταμπλ θα πηγαίνατε;

Όχι γιατί δεν ήταν το δικό μου πάρτι. Έχω μεγάλη συμβολή, στο τέλος όμως κάποιοι θεώρησαν ότι δεν έπρεπε να είμαι εκεί, τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό; Ένιωσα απογοητευμένος. Το θετικό ήταν που έμαθα ότι κάποιοι στη γιορτή φώναζαν το όνομα μου. Οπότε κάποιοι δεν ξεχνούν.

- Περιμένατε να σας προσκαλέσουν oι άνθρωποι του Παναθηναϊκού;

Aν το έκαναν θα έδειχναν ότι έχουν ένα άλλο επίπεδο, αλλά δεν το έκαναν. Δεν εκτίμησαν το ρόλο που έπαιξα. Δεν ξέρω αν θα αποδεχόμουν την πρόσκληση, βέβαια.

- Εχει περάσει καιρός, αλλά η πικρία σας παραμένει...

Ναι, γιατί οι στατιστικές μου ήταν πολύ καλές. Είναι αστείο, έχασα το πρώτο ντέρμπι όταν ήρθα με την ΑΕΚ και το τελευταίο, λίγο πριν φύγω, από τον Ολυμπιακό. Σε όλα τα άλλα ντέρμπι, που ήταν 16, έμεινα αήττητος. Συμπτωματικά έχασα αυτά τα δύο. Πόσα κέρδισε η ομάδα μετά από μένα;

- Σας κατηγόρησαν ότι δεν προτιμούσατε κάποιους Έλληνες παίκτες.

Aυτό είναι αστείο. Εσείς προετοιμάσατε αυτή τη συνέντευξη, όμως είμαι κι εγώ προετοιμασμένος. Πόσο έπαιξε ο Κλειτον, ο Χριστοδουλόπουλος, ο Πετρόπουλος, ο Ρουκάβινα μόλις έφυγα; Για αυτούς τους παίκτες δεν μιλούσαν συνέχεια; Ο Τζόρβας άρχισε να παίζει μαζί μου. Ξεχνούν πολλοί ότι ο Χριστοδουλόπουλος έπαιξε βασικός στα πρώτα 4 παιχνίδια. Αλλά η δουλειά μου είναι να κρίνω ποιοι μπορούν να αποδώσουν καλά και να βάζω τους καλύτερους.

- Δεχτήκατε έντονη κριτική και για την επιμονή σας στον Βύντρα, τον MVP όπως αποδείχτηκε τελικά.

Με κατηγόρησαν, πράγματι. Και σεις απαντήσατε ήδη. Όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό, γινόταν έντονη κριτική για τον παίκτη και δεν καταλάβαινα γιατί. Από τις προπονήσεις έβλεπα ότι μπορούσε να παίζει σε διαφορετικές θέσεις, δεξιά, αριστερά, στο κέντρο της άμυνας, ότι είναι καλός και ποιοτικός παίκτης. Ο κόσμος δυσανασχετούσε, άνθρωποι της διοίκησης, δεν θα πω ονόματα, με μεγάλη θέση στο κλαμπ, μου έλεγαν να μην τον χρησιμοποιώ! Και είπα, τι είναι αυτά; Δεν καταλάβαινα γιατί το έλεγαν αυτό.

- Μπορεί να θεωρούσαν ότι υπήρχε κάποιος καλύτερος...

Τίποτα, νόμιζαν ότι είμαι μεθυσμένος ή τρελός για να με κλείσουν στο τρελοκομείο, όταν τους έλεγα ότι είναι ο καλύτερος αμυντικός που έχουμε. Χρειαζόταν πάντα να τον υπερασπίζομαι. Είμαι τόσο χαρούμενος που όλοι είδαν τελικά ότι είναι ένας καλός παίκτης. Αυτό είναι, νομίζω, η απόδειξη αυτού που πίστευα. Όπως και για άλλα πράγματα απεδείχθη ότι είχα κάνει το σωστό.

- Πείτε μου ένα ευτράπελο που θα θυμάστε από την ελληνική εμπειρία σας.

Θυμάμαι τον παπά στην έναρξη της περιόδου, που φίλησε το Σταυρό και μας ράντισε. Αυτό για μένα είναι κάτι παράξενο. Όλοι φίλησαν τον ίδιο Σταυρό! Δεν είναι και το καλύτερο… Πάντως θεωρώ ότι εφόσον είσαι επισκέπτης σε μια χώρα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να εξοικειώνεσαι και να αποδέχεσαι τις συνήθειες του τόπου, είτε σου φαίνονται περίεργες είτε οτιδήποτε.
- Θυμάστε την πτώση σας από την καρέκλα στη συνέντευξη Τύπου μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ; Γελάσατε κι εσείς ο ίδιος...

Ναι αυτό ήταν πραγματικά αστείο. Γιατί δεν έλεγξα σε ποιό σημείο ήταν η καρέκλα και το ένα πόδι της δεν πατούσε κάτω. Γελάω και που το σκέφτομαι, έπεσα κάτω και όλοι γελούσαν. Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να γελάσω κι εγώ.

- Με τον Ρουμάνο κάμεραμαν, όμως, στο Βουκουρέστι δεν ήταν και τόσο αστείο...

Ναι, ήμουν θυμωμένος. Έχω την κακή συνήθεια να καπνίζω, το ξέρω, δεν είναι σωστό. Ειδικά μετά τις πτήσεις, πρέπει αμέσως να καπνίσω. Ο κάμεραμαν με πλησίασε, μου έκανε κάποιες ερωτήσεις και απάντησα. Έκανα τη δουλειά μου όπως έπρεπε. Προχώρησα λοιπόν και κάπνιζα το τσιγάρο μου. Εκείνος ήρθε από πίσω μου και τον παρακάλεσα να μη με γράφει γιατί δεν είναι σωστό εφόσον καπνίζω. Δεν με άκουσε, έσπρωξα την κάμερα, όχι ότι έγινε κάτι σπουδαίο. Βλέπετε, παίρνω πολύ σοβαρά την ευθύνη που έχω απέναντι στα παιδιά.

- Η φιλοσοφία σας ως προπονητής συμβαδίζει με την φιλοσοφία σας στη ζωή;

Νομίζω ότι η ζωή μου και το ποδόσφαιρο είναι πολύ κοντά. Το ποδόσφαιρο είναι η μισή ζωή μου και δίπλα σ’ αυτό έχω την προσωπική μου ζωή. Υπάρχει ο προπονητής, ο πατέρας, ο άντρας, που είναι διαφορετικός από τον προπονητή. Δεν είμαι σε καμία περίπτωση ο τύπος του «κάθομαι και περιμένω», μου αρέσει να παίρνω την πρωτοβουλία για να κάνω πράγματα. Αυτός ο χαρακτήρας μου είναι που με βοηθάει πολύ και στη δουλειά μου και με έκανε αυτόν που είμαι σήμερα. Αρνητικό μου είναι ότι πολλές φορές πάω κόντρα στον άνεμο. Είμαι πεισματάρης.

- Ας πούμε πως έχετε το μεσογειακό ταπεραμέντο, το οποίο διαθέτει και ο “φίλος” σας ο Μουρίνιο.

Ίσως εκείνος μάλιστα να έχει ακόμα εντονότερο ταπεραμέντο, ειδικά μετά τους τίτλους που κατέκτησε την φετινή χρονιά (γέλια). Το φίλος μου, φαντάζομαι δεν το εννοείτε. Πρώτα απ’ όλα να πω ότι δεν τον ξέρω και έτσι δεν είναι φίλος μου. Όπως και εκείνος δεν ξέρει εμένα. Θυμάμαι ακόμη όμως το παιχνίδι Μπαρτσελόνα - Τσέλσι, που κόστισε την καριέρα σε ένα διαιτητή από τους καλύτερους του κόσμου, τον Αντερς Φρισκ. Δεν θα έλεγα ότι σέβομαι και εκτιμώ ιδιαίτερα αυτή την πλευρά του Μουρίνιο. Τη δουλειά του τη σέβομαι όμως.

- Υπάρχουν προπονητές - μάνατζερ και προπονητές - δάσκαλοι. Εσείς σε ποια κατηγορία κατατάσσετε τον εαυτό σας;

Αν το θέτετε έτσι, είμαι περισσότερο δάσκαλος.

- Ποια είναι η θέση σας για το ρατσισμό στο ποδόσφαιρο. Τον έχετε βιώσει;

Συνέντευξη Χενκ τεν Κάτε στο contra.gr sponsored by CONN-X
Εχω βιώσει το ρατσισμό στο ποδόσφαιρο, με συμπεριφορές, εκφράσεις, γιουχαΐσματα κ.α. Όταν ήμουν μικρός τα άλλα παιδιά με κορόιδευαν. Στην Ολλανδία δεν υπήρχαν πολλοί σκουρόχρωμοι εκείνα τα χρόνια. Στο σχολείο μου υπήρχαν μόνο δύο, εγώ και ο αδερφός μου. Έπαιζα πολύ καλό ποδόσφαιρο, αλλά το χρώμα μου ενοχλούσε και αυτό με έκανε επιθετικό. Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι θα έπρεπε να εξοικειωθώ με αυτή την κατάσταση και να μην αφήνω να με ενοχλεί άλλο. Άλλωστε σιγά σιγά πάψαμε να είμαστε εμείς οι μόνοι έγχρωμοι, λόγω της συνεχούς μετανάστευσης προς την Ολλανδία. Όμως έγινα δυνατός.

http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/Panathinaikos/275044.html
ΕΓΩ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ.... ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΑΤΕΡΑ , ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΕΝ ΚΑΤΕ ΣΕ ΜΑΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ (ΠΟΛΥ ΛΑΣΠΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ)... ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ , ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ... ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕ ΠΡΟΧΘΕΣ Ο SNAIDER ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΠΑΛΙΑ Ο ΡΟΝΑΛΝΤΙΝΙΟ
Εδω οι δημοσιογραφοι ανεβαζουν και ριχνουν κυβερνησεις...ο Τεν Κατε θα τη γλιτωνε? Smile Σε οτι λεει...καθαρα ποδοσφαιρικα...δεν μπορει κανεις να του πει πως εχει λαθος. Τα αποτελεσματα αλλωστε μιλανε απο μονα τους...αλλωστε και ο Νιοπλιας εχει παραδεχτει πως πηρε μια ομαδα ετοιμη οπου δεν ειχε πολλα να αλλαξει. Στον τομεα της ψυχολογιας βασιστηκε κυριως. Οχι γιατι ηταν καταρακωμενη...απλα επειδη οι...Ελληναραδες μας...απαιτουν ιδιαιτερη φροντιδα...για να καταδεχτουν να παιξουν για την ομαδα και τον προπονητη τους. Το θεμα ειναι πως ο Αντωνιου για να σωσει το τομαρι του...εδωσε στεγνα τον προπονητη...ασχετα αν ο ιδιος ο προπονητης τον ειχε προστατεψει στο παρελθον...αλλα Mr Τεν Κατε...εδω ειναι Ελλαδα...δεν υπαρχει το...ειμαστε team μαζι ανεβαινουμε...μαζι πεφτουμε.
2 σελιδες γεμησαμε με το ποσο σωστος ειναι ο τεντεν..Αν ελεγε και κατι που εκανε λαθος ισως να ειχε μια καποια αξια αλλα αυτος λεει οτι τα εκανε ολα σωστα..Και μην ξεχνιομαστε απο τους πρωτους που ειχαν αντιρησεις για τον τροπο που τρεχει την ομαδα ηταν ο Ελληναρας αρχηγος της Σελεσαο Σιλβα!! Razz
Φυσικα και δεν τα εκανε ολα σωστα...αυτος βεβαια πιστευει πως τη δουλεια του την εκανε οσο καλυτερα μπορουσε και φυσικα δικαιωμα του να το πιστευει. Οσο για το Σιλβα...μαλλον ο τελευταιος ηταν που εκανε παραπονα...ειχε ηδη μπει το νερο στο αυλακι για την αποπομπη του, οταν επιασε η καμερα το Σιλβα να διαμαρτυρεται...Ομως οπως και ο ιδιος ο Τεν Κατε ειπε...δεν ειχε προβλημα ουτε με το Σιλβα ουτε με το Σισε...που ανοικουν σε αλλο επιπεδο απο τους...Ελληναραδες μας...αλλωστε και οι 2 εχουν αποδειξει τον επαγγελματισμο τους στην μεγαλη μεχρι σημερα καριερα τους. Και φυσικα αν εχουν προβλημα...το λενε στον αλλο και βρισκεται η λυση...δεν του σκαβουν το λακο πισοπλατα...
Χενκ, μέρος δεύτερο...

Συνέντευξη σε πολιτική εφημερίδα παραχώρησε ο Τεν Κάτε, όπου για άλλη μια φορά άστραψε και βρόντηξε κατά του Κώστα Αντωνίου και τις σχέσεις του με έντυπα, ενώ σχολίασε τη μεταγραφή Σεϊταρίδη και τη συμπεριφορά των Καραγκούνη και Κατσουράνη.
14 σχόλιο/α

Ολόκληρη η συνέντευξη που παραχώρησε στην "Καθημερινή" και στον Χρήστο Κοντό.

-Κάποιοι ένιωσαν προδομένοι όταν πήγατε στο Κατάρ...
"Είναι πολύ εύκολο και πολύ φτηνό να κρίνεις. Δεν ντρέπομαι ούτε κρύβομαι. Τα χρήματα ήταν πολλά, το συμβόλαιο απίστευτο. Από πότε είναι κακό να δουλεύεις για τα χρήματα, να εξασφαλίζεις το μέλλον των παιδιών σου; Εσύ νομίζεις ότι στα 55 σου θα έλεγες εύκολα «όχι» στα «Νέα της Βουλιαγμένης» αντί για την «Καθημερινή», αν τα χρήματα ήταν πολλά; Προτάσεις είχα και καλές. Είπα όμως να χαλαρώσω, να ζήσω την οικογένειά μου".

-Μαθαίνατε για τον Παναθηναϊκό;
"Φυσικά. Δούλεψα σ' αυτό το κλαμπ 17 μήνες και σε αντίθεση με όσα πιστεύουν μερικοί, πάντα θα έχω καλά αισθήματα γι' αυτόν. Είμαι θετικός άνθρωπος. Στο τέλος της μέρας, παίρνω μαζί μου τις καλές αναμνήσεις".

-Άρα χαρήκατε το νταμπλ.
"Αλίμονο. Ο, τι κι αν λένε μερικοί, ήταν και δικό μου πρωτάθλημα. Δεν ξέρω αν είναι 50-50, ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός ήταν με πολύ κόπο καλά γυμνασμένος και δουλεμένος από εμένα για 17 μήνες. Οταν τον είδα 2-3 φορές στην TV, ήταν στα καλούπια που εγώ τον είχα στήσει".

-Πιστεύατε στον τίτλο;
"Απολύτως. Ήμαστε πολύ καλύτεροι ενώ ο Ολυμπιακός είχε μεγάλα προβλήματα, άσχετα αν τα έκρυψε στην αρχή και δεν τα πλήρωσε. Ενα ματς τα άλλαξε όλα. Με την πρώτη ήττα ύστερα από δέκα μήνες, απόλυση. Η ήττα στο Καραϊσκάκη είχε να κάνει με την τεράστια πίεση και όχι με την ποιότητά μας. Δύσκολα πετυχαίνεις με πίεση, πιο εύκολα όταν είσαι χαλαρός. Και όλοι ήθελαν πάρα πολύ να νικήσουμε τον Ολυμπιακό".

-Όμως γι' αυτό σας κατηγορούν. Οτι στρεσάρατε υπερβολικά τους παίκτες.
"Δεν δημιούργησα εγώ τις καταστάσεις που συναντήσαμε εκεί. Ο πρόεδρος προκάλεσε δύο φορές τον Κόκκαλη. Ακόμα θυμάμαι το μεγάλο χαμόγελο του Κόκκαλη όταν βγήκε από το γραφείο του εισαγγελέα. Δεν κράτησα εγώ το πούλμαν δύο ώρες στον δρόμο, δεν δημιούργησα εγώ αυτήν την ατμόσφαιρα".

-Ήταν λάθος του κ. Πατέρα, δηλαδή;
"Δεν δίνω αυτή τη συνέντευξη για να κατηγορήσω κάποιους. Αλλά οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Ναι, εδώ ο πρόεδρος έκανε μεγάλο λάθος. Κι εγώ κάνω λάθη. Σε 17 μήνες, φυσικά και έκανα λάθη".

-Τα σημαντικότερα;
"Ίσως να πήρα κάποιες λάθος αποφάσεις, ίσως η αντίληψη των πραγμάτων, η προσαρμογή μου στη νοοτροπία σας, να έπρεπε να είναι πιο γρήγορη. Στην Ελλάδα θέλετε να έχετε εξουσία χωρίς να έχετε και την ευθύνη. Είναι πρόβλημα της κοινωνίας σας. Κι εμείς είχαμε πολλούς Έλληνες παίκτες, πολύ περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη «μεγάλη» ομάδα".

-Αυτό είναι καλό ή κακό;
"Αγωνιστικά είναι καλό. Οι Έλληνες παίκτες όμως έχουν τη νοοτροπία του ελληνικού ποδοσφαίρου, που δεν είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης".

-Είναι αλήθεια ότι ήσαστε πιο κοντά στους ξένους παίκτες απ' όσο στους Έλληνες;
"Είμαστε υποχρεωμένοι να κινούμαστε στο υψηλότερο επίπεδο επαγγελματισμού. Οι Ελληνες παίκτες έχουν πρόβλημα να αποδεχθούν την κριτική, την ιεραρχία και τις ευθύνες. Δεν ακούν τους άλλους όταν προσπαθούν να τους πουν τα λάθη τους, για να γίνουν καλύτεροι. Είναι περήφανοι. Οι Ευρωπαίοι, αντίθετα, μαθαίνουν από τα λάθη τους. Παρ' όλα αυτά, δουλέψαμε σκληρά και παρουσιάσαμε μια καλοδουλεμένη ομάδα, με ελάχιστους τραυματισμούς. Δεν ήταν τυχαίο αυτό, αλλά καρπός σκληρής δουλειάς".

-Όταν σας φώναξε ο κ. Πατέρας, τι σας είπε;
"Χω-ρί-ζου-με. Γέλασα. Ήταν μια μεγάλη έκπληξη. Δεν μου εξήγησε το γιατί. Μόνο ότι ήταν απόφαση των άλλων μετόχων που τον πίεζαν. Μετά έμαθα ότι το αγνοούσαν".

-Δήλωσε ότι σας απέλυσε λόγω κακών σχέσεων με τους παίκτες.
"Είναι μεγάλο ψέμα. Στην Ελλάδα, όλοι μιλούν με τους δημοσιογράφους και θα είχαν μαθευτεί πράγματα. Διαβάσατε κάτι, με μόνο μία εξαίρεση;".

-Εννοείτε τον Γκούμα;
"Όχι, δεν τσακώθηκα μ' αυτόν. Του είπα μόνο ότι δεν ήταν πια τόσο καλός για το επίπεδο του Παναθηναϊκού. Ο Γκούμας ήταν μεγάλος παίκτης. Παλαιότερα, όχι όταν τον είχα. Το ποδόσφαιρο είναι σκληρό. Πρέπει να βλέπεις το αύριο και όχι μόνο το χθες".

-Δεν ήταν όμως καλό το τέλος του. Μετά από 15 χρόνια, άξιζε κάτι καλύτερο.
"Βεβαίως το άξιζε και θα το είχε αν είχε αποδεχθεί το ρόλο του. Ποτέ δεν του είπα να φύγει, του είπα μόνο να αποδεχθεί έναν ρόλο λιγότερο σημαντικό απ' αυτόν που είχε συνηθίσει να έχει. Του είπα ότι θα παίζει πολύ λιγότερο και δεν το δεχόταν".

-Αλήθεια, πιστεύατε πως αυτός μίλαγε στους δημοσιογράφους;
"Όχι, αυτό είναι ιστορία πια. Έχει περάσει ένας χρόνος. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι σέβομαι τον ποδοσφαιριστή Γκούμα, τον παίκτη που υπήρξε. Ως προπονητής έπρεπε να κοιτάξω μπροστά. Ανήκε σε μια γενιά που σε 13 χρόνια είχε πάρει ένα πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός τα άλλα 12. Τα γεγονότα δεν ψεύδονται. Τα γεγονότα είναι γεγονότα. Δεν μου άρεσε αυτή η εξέλιξη. Τον σεβόμουν ως αρχηγό, τον σεβόμουν ως παίκτη. Μα οι μέρες του ως ποδοσφαιριστής τελείωναν και κάποιος έπρεπε να του το πει. Οι άλλοι δεν είχαν τα κότσια, οπότε το έκανα εγώ. Δεν με πειράζει, είναι κομμάτι της δουλειάς μου".

-Μερικοί σας κατηγορούν ότι κάνατε πολιτική.
"Μισώ την πολιτική. Αν κάτι φταίει για την κατάσταση της χώρας σας, είναι η πολιτική. Αν έκανα πολιτική, θα έπαιζαν ο Χριστοδουλόπουλος, ο Πετρόπουλος και όχι ο Βύντρα. Όλοι μέσα στο κλαμπ μου έλεγαν να τον πετάξω έξω γιατί δεν τον ήθελε ο κόσμος".

-Ο κ. Αντωνίου είπε ότι μαζί σας η ομάδα είχε πιάσει ταβάνι.
"Τι παραπάνω έκαναν χωρίς εμένα; Είχα μία ήττα σχεδόν σε ένα χρόνο και ο Νιόπλιας τρεις σε τρεις μήνες. Πόσους βαθμούς πήραν με εμένα και πόσους μετά; Μαζί μου ο Κατσουράνης έβαλε 8 γκολ. Πόσα μετά; Σε 1,5 χρόνο, έχασα δύο ντέρμπι. Νίκησα την ΑΕΚ τρεις φορές, ενώ είδατε πώς φέραμε τις δύο ισοπαλίες με τον Ολυμπιακό. Τον ΠΑΟΚ, τον Αρη τους κερδίσαμε παντού. Πόσες νίκες είχε στα ντέρμπι ο κ. Νιόπλιας; Μη μου λέτε τέτοια, να μου λέτε γεγονότα. Ο Πατέρας ξέρει από καράβια, δεν ξέρει από ποδόσφαιρο. Αυτοί που είναι δίπλα του και του μιλάνε «ελληνικά» για ποδόσφαιρο, αυτοί είναι το πρόβλημα".

-Εννοείτε τον Αντωνίου;
"Δέκα μέρες πριν απολυθώ, ο Αντωνίου είχε μίτινγκ με μερικούς Ελληνες παίκτες. Μου είπε πιο μετά ότι μίλησαν για τα μπόνους. Μα ελάτε τώρα... Δεν θέλω ποτέ μα ποτέ στη ζωή μου να ανταλλάξω ούτε μία κουβέντα με τον Αντωνίου. Τη μέρα που απολύθηκα μου είπε ότι δεν ήξερε τίποτα και ότι θα με πάρει τηλέφωνο. Το τηλέφωνό μου δεν κτύπησε ποτέ. Συνεργάτες για 17 μήνες και ούτε ένα τηλεφώνημα. Σε άλλους ήξερε να τηλεφωνεί".

-Σε ποιους εννοείτε;
"Ελληνικά δεν ξέρω αλλά κόβει το μάτι μου, καταλαβαίνω. Ο Αντωνίου έλεγε τα πάντα σε δύο εφημερίδες, τη Sportday και την Εξέδρα, για να εξασφαλίσει την εύνοιά τους. Εκεί ήξερε να τηλεφωνεί...".

-Πολλοί παίκτες είπαν ότι αν μένατε, ίσως να χανόταν ο τίτλος.
"Μην ξαναλέω τα ίδια. Ακούστε, δεν είμαι εδώ για να κατηγορήσω τον Νιόπλια. Είναι καλός άνθρωπος, ίσως και σπουδαίος προπονητής, δεν ξέρω. Έκανε καλή δουλειά γιατί πήρε το νταμπλ αλλά οι 33 πόντοι που βρήκε από εμένα, τον βοήθησαν πολύ και όφειλε να δείξει μεγαλύτερο σεβασμό για τη δουλειά μου".

-Το μόνο παράπονο που έκανε δημόσια είναι ότι δεν βρήκε αρχεία της προπόνησης.
"Γιατί να τα βρει; Όλα ήταν γραμμένα και προετοιμασμένα αλλά ήταν η δικιά μου προπόνηση και τα πήρα μαζί μου. Ούτε εγώ βρήκα τα αρχεία του Πεσέιρο αλλά και να τα έβρισκα, θα τα έσκιζα γιατί ήταν το πρόγραμμα του Πεσέιρο. Εγώ δουλεύω με το πρόγραμμα του Τεν Κάτε. Ο Νιόπλιας να δουλέψει με το πρόγραμμα του Νιόπλια".

-Είστε θυμωμένος ή θλιμμένος;
"Απογοητευμένος είναι η σωστή λέξη. Μου στέρησαν δύο τίτλους που τους δούλεψα και τους άξιζα. Έπρεπε να γράφουν το όνομά μου και γράφουν άλλο. Αυτό μόνο, τίποτε άλλο".

-Έφτασε, νομίζετε, η ώρα του Παναθηναϊκού να κυριαρχήσει;
"Με το που ήλθα, είδα στην πρώτη σελίδα μιας εφημερίδας φωτογραφίες του Βαρδινογιάννη, του Πατέρα, του Γιαννακόπουλου και του γιού του. Χαζός δεν είμαι. Κατάλαβα αμέσως πως πάλι έχουμε πόλεμο. Πώς να κυριαρχήσεις έτσι; Χωρίς σταθερότητα πώς; Πόσους προπονητές έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια; Μπορούν να τους μετρήσουν; Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι ότι πρέπει να κοιτάει το δικό του δρόμο και όχι τι κάνει ο Ολυμπιακός".

-Πιστεύετε ότι έχει κόμπλεξ;
"Βεβαίως και είναι φυσιολογικό αυτό όταν έχεις ένα πρωτάθλημα και ο άλλος δώδεκα. Αλλά οφείλεις να το ξεπεράσεις γιατί κάθε χρονιά θα μεγαλώνει η πίεση. Πρέπει να συγκεντρώνεσαι στους στόχους σου. Ποιοι είναι οι στόχοι σου; Το πρωτάθλημα, να βελτιώνεις το παιχνίδι σου, να είσαι στο Τσάμπιονς Λιγκ το Φλεβάρη και όχι να λες ότι θα το κερδίσεις. Ο Παναθηναϊκός ποτέ δεν θα κερδίσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο".

-Το «ποτέ» ακούγεται βαρύ για μια ομάδα που έχει παίξει έναν τελικό και δύο ημιτελικούς.
"Το ποτέ σημαίνει ποτέ. Πριν πόσα χρόνια τα έκανε αυτά; Είναι πια θέμα χρημάτων. Τα μεγαλύτερα μπάτζετ εγγυώνται καλύτερους παίκτες και προπονητές, μεγαλύτερες δυνατότητες. Μία καλύτερη ομάδα γίνεται να την κερδίσεις, όπως εμείς κερδίσαμε την Ίντερ. Αλλά μετά έπρεπε να κερδίσουμε και τη Βιγιαρεάλ, και μετά την Αρσεναλ, την Τσέλσι και τη Μπαρτσελόνα. Είναι αδύνατον. Τι είναι ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη; 27ος; Άντε να πάει 20ος. Ποιος είναι ο 20ος στην Ελλάδα; Ο Πανσερραϊκός ίσως; Μπορεί να νικήσει μια φορά τον Παναθηναϊκό όπως τον νίκησε πέρυσι, αλλά πρωτάθλημα δεν θα πάρει. Ποτέ...".

-Έτσι λέγαμε και στο Euro αλλά το πήρε η Ελλάδα...
"Όλοι οι Έλληνες Θεοί ήταν μαζί σας στην Πορτογαλία. Αυτά συμβαίνουν μια φορά στα 100 χρόνια".

-Αν πηγαίνατε σε μια «τοπ» ευρωπαϊκή ομάδα, θα παίρνατε παίκτες του Παναθηναϊκού;
"Μόνον έναν: τον Βύντρα. Το μόνο του πρόβλημα είναι ότι δεν έχει καταλάβει ακόμα πόσο καλός παίκτης είναι. Ακατανόητο να είναι το μαύρο πρόβατο. Μπορεί να παίξει δεξί και αριστερό μπακ, δεξί και αριστερό στόπερ, είναι γρήγορος, καλός στο ψηλό παιχνίδι, πολύ καλός τεχνικά για αμυντικό, καλός στην τακτική. Τι άλλο να ζητήσεις; Για να παίζει συνέχεια καλά με τόσο άδικη κριτική, είναι πολύ δυνατός και στο μυαλό".

-Δεν θα παίρνατε τον Νίνη;
"Το πρόβλημά του Νίνη είναι η νοοτροπία του και φταίει ο περίγυρός του. Όποτε κάνει ένα καλό παιχνίδι «είσαι ο καλύτερος, ο πρώτος, σε θέλει η Μάντσεστερ». Να είσαι ο καλύτερος σε ένα ματς είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να είσαι ο καλύτερος σε πολλά. Είναι προικισμένος παίκτης αλλά θέλει διάρκεια. Πολλή δουλειά ακόμα. Μόνο αν είναι για τρία χρόνια ο καλύτερος του Παναθηναϊκού θα παίξει σε μεγάλη ξένη ομάδα. Τώρα δεν είναι έτοιμος ούτε για την ενδεκάδα. Ο Νίνης χρωστάει πολλά στο ολλανδικό τιμ. Δουλέψαμε πολύ για να τον βελτιώσουμε, κάναμε ό,τι καλύτερο. Οι άνθρωποι όμως ξεχνούν εύκολα...".

-Ο Σιμάο δεν είναι έτοιμος;
"Όχι ακόμα. Έχει τρομερά αθλητικά προσόντα, είναι σούπερ στο να κερδίζει τη μπάλα αλλά θέλει δουλειά για να μάθει τι να την κάνει μόλις την πάρει. Έχει τη νοοτροπία νικητή και όλες οι ομάδες θέλουν έναν παίκτη σαν κι αυτόν, αλλά πρέπει να βελτιωθεί πολύ στην τεχνική για να παίξει σε τοπ επίπεδο".

-Η γνώμη σας για τον Σισέ;
"Ο Τζιμπρίλ δεν είναι ο καλύτερος στην τεχνική αλλά έχει φανταστικά τελειώματα. Είναι εκπληκτικός άνθρωπος, ένα ξεχωριστό πλάσμα. Είναι ακραίος στη ζωή του, ακραίος με τα τατουάζ του, ακραίος με τα αυτοκίνητα του. Το καθένα τους είναι κάτι ξεχωριστό, όπως ξεχωριστός είναι και ο ίδιος. Μου πήρε χρόνο να τον καταλάβω. Ακόμα κι αν κάποιες φορές χρειάστηκε να του φωνάξω, το αποδέχθηκε. Είναι φανταστικός επαγγελματίας".

-Ο Λέτο;
"Είναι προικισμένος, μπορεί όμως να βρεθεί σε σύγχυση εξαιτίας του περίγυρού του γιατί είναι ευάλωτος χαρακτήρας. Είναι ιδιαίτερος, όπως σχεδόν όλοι οι αριστεροί ακραίοι. Ξεκίνησε φανταστικά αλλά έκανε κοιλιά επειδή είχε πάρει πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό και είχε μείνει από νωρίς χωρίς σοβαρή προπόνηση. Είναι ακόμα νέος. Μην έχετε μεγάλες προσδοκίες από νεαρούς παίκτες, δώστε τους χρόνο. Με τον Λέτο έκανα λάθος που ρίσκαρα τη συμμετοχή του στο Καραϊσκάκη. Ήθελε πάρα πολύ να παίξει αλλά ήταν με σπασμένο δάκτυλο, ανέτοιμος. Λάθος έκανα και με τη χρησιμοποίηση του Σεϊταρίδη σ’ αυτό το ματς. Αυτός ήταν γενικώς ανέτοιμος".

-Σας κατηγορούν ότι ο Γιούρκας έπαιζε αν και ανέτοιμος, για να δικαιολογηθεί μια ακριβή μεταγραφή.
"Μα δεν ήταν ακριβή. Μόλις 250 χιλ. στοίχισε".

-Όχι, μετά από μόλις πέντε ματς έπαιρνε μπόνους άλλα 400 χιλ. ευρώ.
"Δεν το ξέρω αυτό. Αν το ήξερα, θα έλεγα όχι. Καλός παίκτης, τον θυμόμουν από την Ισπανία, όμως είναι πολλά τόσα λεφτά για κάποιον που είχε να παίξει σοβαρό ποδόσφαιρο δύο χρόνια. Αργότερα έμαθα πως τον είχε κόψει η Κολωνία στις ιατρικές εξετάσεις. Τον πήραμε την τελευταία μέρα. Όπως μου είχε πει ο κ. Πατέρας τον πήραμε σχεδόν τζάμπα γιατί είχε μεσολαβήσει ο κ. Πιλάβιος για να βρει ομάδα ενόψει Μουντιάλ. Με 250 χιλ. άξιζε, με 650 χιλ. όχι".

-Ζιλμπέρτο Σίλβα;
"Είναι μοναχικός τύπος. Αδιαμφισβήτητα παίκτης ποιότητας, ίσως όμως ο Παναθηναϊκός να ήθελε κάτι άλλο. Κατά ένα τρόπο στέρησε χρόνο από τον Σιμάο που είναι νέος και πρέπει να παίζει περισσότερο. Στην επικοινωνία με τους συμπαίκτες του θα περίμενα κάτι περισσότερο, αλλά είναι δύσκολο να είσαι ηγέτης σε μια ξένη χώρα, μιλώντας μια ξένη γλώσσα".

-Σαλπιγγίδης;
"Δεν είναι εξαιρετικά προικισμένος, βάζει όμως 10-15 γκολ και είναι σημαντικός στην ομάδα. Θα ήθελα έναν πιο ταλαντούχο παίκτη στη θέση του. Παρότι δεν είναι η θέση του δεξιά, προσαρμόστηκε γρήγορα. Είναι ο απόλυτα ομαδικός παίκτης. Το στιλ του ΠΑΟΚ, του ταιριάζει καλύτερα".

-Γκαλίνοβιτς;
(Μεγάλη παύση). "Είναι ένα ιδιωτικό θέμα και δεν θα ήθελα να μιλήσω. Τον σέβομαι πολύ".

-Ξέρουμε για το παιδί του...
"Το πρόβλημα αυτό τον επηρέασε αφάνταστα. Ο κόσμος δεν τον βοήθησε καθόλου. Ήταν θλιβερές αυτές οι αποδοκιμασίες. Κρίμα. Τον προηγούμενο χρόνο έκανε πολύ καλή χρονιά. Είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας".

-Τζόρβας;
"Πολύ καλός στη γραμμή με εκπληκτικά ρεφλέξ, αλλά όχι τόσο καλός μακριά από τα δοκάρια του. Γι' αυτό δεν είναι γκολκίπερ υψηλού επιπέδου. Δουλεύει σκληρά αλλά είναι μεγάλος πια για να βελτιώσει τις αδυναμίες του. Ήταν δεύτερος μέχρι τα 27-28 του και έμεινε πίσω".

-Καραγκούνης;
"Κάνει τα πάντα για να κερδίσει κι αυτό ενίοτε είναι... πρόβλημα. Χίλιες φορές του είπα να μη βουτάει γιατί εκνευρίζει τους διαιτητές και δεν μας δίνουν ούτε αυτά που είναι. Είναι πολύ ιδιαίτερος χαρακτήρας και καλός παίκτης. Θα τον ήθελα πέντε χρόνια νεώτερο".

-Κατσουράνης;
"Μαζί με τον Καραγκούνη είναι οι τυπικοί Έλληνες παίκτες. Θέλουν να τα ελέγχουν όλα. Ποιος μπαίνει, ποιος βγαίνει, τα πάντα. Πρέπει να αποδεχτούν ότι καμιά φορά έρχονται στην ομάδα μεγαλύτεροι παίκτες απ' αυτούς. Δε γίνεται μια ζωή να απαιτούν, πρέπει και να δίνουν. Αγωνιστικά, δεν ξέρω ποια ακριβώς είναι η θέση του Κατσουράνη . Ίσως πίσω από τον επιθετικό να του ταιριάζει καλύτερα".

-Σας έμεινε κάποιος φίλος από την Ελλάδα;
"Στην Ελλάδα έκανα μόνο έναν φίλο, τον Στράτο (σ.σ Στράτος Σωπήλης, επιχειρηματίας και παλιός παίκτης του Παναθηναϊκού). Στην Ελλάδα ο κόσμος λέει πολύ γρήγορα «φίλε μου». Όταν τα φώτα πέφτουν πάνω σου, όλοι θέλουν να είναι δίπλα σου. Οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα και εδώ μου στάθηκε μόνο ο Στράτος".

-Περί δυσκολιών: "Μου έλειψαν στην αρχή τα γκολ του Σισέ μέχρι να προσαρμοστεί, ενώ έπρεπε να φτιάξω ενδεκάδα με πέντε νέους παίκτες. Απλό το νομίζετε;".

Περί στόχων: "Οι οδηγίες από το κλαμπ ήταν ξεκάθαρες: πάρε το πρωτάθλημα, τίποτε άλλο. Οι στόχοι πρέπει να είναι συγκεκριμένοι και ρεαλιστικοί. Τίτλοι στην Ελλάδα και ένα καλό πλασάρισμα στην Ευρώπη".

Περί δυναστείας: "Είναι εύκολο να πεις ότι θα παίρνω το πρωτάθλημα για τα επόμενα Χ χρόνια, αλλά δεν είναι σωστό. Πρέπει να πηγαίνεις βήμα - βήμα. Τα μεγάλα λόγια μόνο έξτρα πίεση προσθέτουν. Κι αυτό δεν είναι δίκαιο".

Περί οικονομικής κρίσης: "Θα κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Μόνο αν φτιάξει ο Παναθηναϊκός το δικό του γήπεδο μπορεί να εκτοξευθεί αλλά και πάλι οι διαφορές θα είναι μεγάλες με τα κυρίαρχα ευρωπαϊκά κλαμπ".

Περί μπάτζετ: "Του Παναθηναϊκού είναι 60 εκατ. ευρώ, δηλαδή 40 εκατ. πραγματικό γιατί φουσκώνουν κάποια πράγματα στην Ελλάδα. Πώς να ανταγωνιστεί ομάδες των 250 και 300 εκατ. ευρώ; Το ίδιο ισχύει και για τις ολλανδικές ομάδες. Ούτε αυτές μπορούν πλέον".

Περί διαδοχής του Ρεχάγκελ: "Δεν το έχω σκεφτεί αλλά τώρα που το σκέφτομαι, θα πω όχι. Ποιος μπορεί να πετύχει κάτι περισσότερο από τον Ρεχάγκελ; Και πως είναι δυνατόν να έχει πετύχει ο Ρεχάγκελ τόσα πράγματα και εσείς να τον αμφισβητείτε; Όχι, σίγουρα θα έλεγα όχι".
Τον Χενκ Τεν Κάτε θεωρεί ο Γουέσλι Σνάϊντερ ως τον καταλληλότερο να διαδεχθεί τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της Ίντερ και έχει ενημερώσει ήδη σχετικά τη διοίκηση των 'νερατζούρι' για την άποψή του.

Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός, ο οποίος ευτύχησε φέτος υπό τις οδηγίες του Πορτογάλου τεχνικού να να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης και νταμπλούχος στην Ιταλία, σχολίασε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα 'De Telefraaf', της πατρίδας του, ότι οι Τεν Κάτε και Μουρίνιο μοιάζουν παρά πολλοί σαν προπονητές αλλά και σαν άνθρωποι.

«Δεν χρειάστηκε δεύτερη σκέψη. Δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ παραπάνω από ένα δευτερόλεπτο. Ο Χενκ και ο Ζοσέ ως προσωπικότητες, ως άνθρωποι και ως προπονητές είναι εκπληκτικά ίδιοι. Νομίζω ότι ο Τεν Κάτε ταιριάζει στην Ιντερ.

Είναι ο ιδανικός διάδοχος του Μουρίνιο για να συνεχίσει αυτή η ομάδα να έχει επιτυχίες», ήταν τα λόγια του Σνάϊντερ, ο οποίος γνωρίζει τον Τεν Κάτε πολύ καλά από την εποχή που οι δυο τους συνεργάστηκαν στον Άγιαξ.

«Στον ένα χρόνο που συνεργαστήκαμε στον Αγιαξ έγινα πιο επαγγελματίας. Θεωρώ ότι είναι δύο ίδιοι άνθρωποι. Ως προπονητές είναι συναισθηματικοί, απαιτητικοί και ξέρουν να αγγίζουν τους παίκτες. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι τεχνικά είναι τόσο δυνατοί που αναγκάζουν τους παίκτες να τους ακολουθούν τυφλά. Είμαι σίγουρος ότι ο Χενκ κάνει για την Ιντερ και μπορεί να τη κουμαντάρει», συμπλήρωσε ο 26χρονος άσος.

«Κάτι που μοιάζει απίθανο, μπορεί τελικά να συμβεί»

Από την ολλανδική εφημερίδα επικοινώνησαν με τον Τεν Κάτε, ο οποίος δεσμεύεται από συμβόλαιο συνεργασίας με την Ουμ Σαλάλ του Κατάρ, που σχολίασε: «Είναι πάντα όμορφο να ακούς καλά λόγια από ποδοσφαιριστές που είχες, πόσο μάλλον από αστέρια της κλάσης του Γουέσλι. Κάτι που μοιάζει απίθανο να συμβεί μπορεί να συμβεί».

www.sportdog.gr
ΠΕΤΡΟGOAL έγραψε:
Τον Χενκ Τεν Κάτε θεωρεί ο Γουέσλι Σνάϊντερ ως τον καταλληλότερο να διαδεχθεί τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της Ίντερ και έχει ενημερώσει ήδη σχετικά τη διοίκηση των 'νερατζούρι' για την άποψή του.

Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός, ο οποίος ευτύχησε φέτος υπό τις οδηγίες του Πορτογάλου τεχνικού να να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης και νταμπλούχος στην Ιταλία, σχολίασε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα 'De Telefraaf', της πατρίδας του, ότι οι Τεν Κάτε και Μουρίνιο μοιάζουν παρά πολλοί σαν προπονητές αλλά και σαν άνθρωποι.

«Δεν χρειάστηκε δεύτερη σκέψη. Δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ παραπάνω από ένα δευτερόλεπτο. Ο Χενκ και ο Ζοσέ ως προσωπικότητες, ως άνθρωποι και ως προπονητές είναι εκπληκτικά ίδιοι. Νομίζω ότι ο Τεν Κάτε ταιριάζει στην Ιντερ.

Είναι ο ιδανικός διάδοχος του Μουρίνιο για να συνεχίσει αυτή η ομάδα να έχει επιτυχίες», ήταν τα λόγια του Σνάϊντερ, ο οποίος γνωρίζει τον Τεν Κάτε πολύ καλά από την εποχή που οι δυο τους συνεργάστηκαν στον Άγιαξ.

«Στον ένα χρόνο που συνεργαστήκαμε στον Αγιαξ έγινα πιο επαγγελματίας. Θεωρώ ότι είναι δύο ίδιοι άνθρωποι. Ως προπονητές είναι συναισθηματικοί, απαιτητικοί και ξέρουν να αγγίζουν τους παίκτες. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι τεχνικά είναι τόσο δυνατοί που αναγκάζουν τους παίκτες να τους ακολουθούν τυφλά. Είμαι σίγουρος ότι ο Χενκ κάνει για την Ιντερ και μπορεί να τη κουμαντάρει», συμπλήρωσε ο 26χρονος άσος.

«Κάτι που μοιάζει απίθανο, μπορεί τελικά να συμβεί»

Από την ολλανδική εφημερίδα επικοινώνησαν με τον Τεν Κάτε, ο οποίος δεσμεύεται από συμβόλαιο συνεργασίας με την Ουμ Σαλάλ του Κατάρ, που σχολίασε: «Είναι πάντα όμορφο να ακούς καλά λόγια από ποδοσφαιριστές που είχες, πόσο μάλλον από αστέρια της κλάσης του Γουέσλι. Κάτι που μοιάζει απίθανο να συμβεί μπορεί να συμβεί».

www.sportdog.gr

Με καλύπτει απόλυτα ο παικταράς,όπως και όλοι σας.....τώρα έχουμε τον Νιόπλια...ποιος ξέρεις αν όλα πάνε καλά ίσως γίνει και αυτός μεγάλος προπονητής.
Το gazzetta.gr τον περασμένο Απρίλιο είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον «Ρόνι», με τον άσο της Μίλαν να στάζει μέλι για τον άνθρωπο που μαζί πήραν τα πάντα στην Βαρκελόνη. Σας παραθέτουμε αυτούσια τα λεγόμενα του:«Είναι ένας πανέξυπνος προπονητής, αρκετά έμπειρος και έχει τον τρόπο να δίνει κίνητρο στους παίκτες του για να προσπαθούν, να τα δίνουν όλα μέσα στο γήπεδο και να βελτιώνονται συνεχώς» αναφέρει ο Βραζιλιάνος σταρ και συνεχίζει μιλώντας για τα συν του Τεν Κάτε: « Ξέρει πως να περάσει την νοοτροπία του και τις οδηγίες του στους παίκτες τόσο πριν όσο και κατά την διάρκεια του αγώνα. Είναι μεταδοτικός. Ως άνθρωπος είναι αρκετά φιλικός και ένας καλός φίλος για να μιλήσεις μαζί του.Είμαι σίγουρος πως ο Τεν Κάτε μπορεί να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση τίτλων. Αρκεί να του δοθεί χρόνος. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχει υπομονή. Αν γίνει αυτό, την επόμενη σεζόν που θα έχει καλύτερη άποψη για τους παίκτες και το κλαμπ νομίζω ότι θα δώσει αρκετές χαρές στον κόσμο της ομάδας.Δεν θα ξεχάσω ποτέ πως με την βοήθεια του καταφέραμε να γράψουμε μια φανταστική ιστορία για τον σύλλογο και να κατακτήσουμε πολλούς τίτλους».Ο Τέρι, ο Σνάιντερ και ο ΜπάμπελΕκτός από τον Βραζιλιάνο αστέρα το gazzetta.gr έψαξε και βρήκε τι έχουν δηλώσει κατά καιρούς και άλλοι ποδοσφαιριστές που έχουν συνεργαστεί με τον Ολλανδό τεχνικό.Καταρχήν, να ξεκινήσουμε με τον Τζον Τέρι. Κεφάλι με κεφάλι είχαν έρθει σε μια προπόνηση της Τσέλσι. Τους χώρισαν πριν πέσουν οι πρώτες ψιλές. Αυτό ήταν. Μετά από εκείνο το επεισόδιο, όχι μόνο τα βρήκαν, αλλά διατηρούν μια εξαιρετική φιλία. Μάλιστα, ο διεθνής Άγγλος αμυντικός είχε στείλει sms στον Τεν Κάτε μετά την επιτυχία στο Μαδριγάλ με την Βιγιαρέαλ ευχόμενος να έρθουν αντιμέτωποι για να έχουν την ευκαιρία να τα ξαναπούν από κοντά. Παράλληλα, έχει εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο την εκτίμηση και τον σεβασμό που έχει στον κόουτς του Παναθηναϊκού.Από κει και πέρα, μια άποψη με ξεχωριστό ενδιαφέρον είναι και εκείνη του Γουέσλι Σνάιντερ. Το «δεκάρι» της Ίντερ ανέδειξε την ηγετική του φυσιογνωμία στον Άγιαξ την χρονιά που ο Τεν Κάτε είχε τα ηνία του συλλόγου. «Ο Τεν Κάτε ήταν πολύ σημαντικός για εμένα. Τον αξιολογώ πολύ ψηλά. Κάτι έβαλε και με βοήθησε να κάνω το επόμενο βήμα». Προσέξτε. Ένας παίκτης που μετά τον Άγιαξ και πριν καταλήξει στο Μιλάνο φορούσε την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.Αυλαία, με τον Ράιαν Μπάμπελ. Τον Ολλανδό της Λίβερπουλ, τον οποίο ανέδειξε ο Τεν Κάτε στο Άμστερνταμ. «Ο Τεν Κάτε σε μια προπόνηση ήρθε και μου είπε "σε πιστεύω". Και ήταν πολύ σημαντικό για εμένα και την συνέχεια της καριέρας μου».
Μην κουράζεσαι Άκη όλοι εδώ μέσα ξέρουμε τι είχαμε...και τα θετικά και τα αρνητικά...τώρα είναι past ....θα πορευτούμε με αυτόν που έχουμε και μακάρι να γίνει εξίσου καλός.
ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΤΕΝΤΟΠΑΝΟΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ!!!!!!!

ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ??????? ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ.......

ΚΑΙ ΕΞΗΓΩ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ:

-Καραγκούνης;
"Κάνει τα πάντα για να κερδίσει κι αυτό ενίοτε είναι... πρόβλημα. Χίλιες φορές του είπα να μη βουτάει γιατί εκνευρίζει τους διαιτητές και δεν μας δίνουν ούτε αυτά που είναι. Είναι πολύ ιδιαίτερος χαρακτήρας και καλός παίκτης. Θα τον ήθελα πέντε χρόνια νεώτερο".

ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ???????????

-Κατσουράνης;
"Μαζί με τον Καραγκούνη είναι οι τυπικοί Έλληνες παίκτες. Θέλουν να τα ελέγχουν όλα. Ποιος μπαίνει, ποιος βγαίνει, τα πάντα. Πρέπει να αποδεχτούν ότι καμιά φορά έρχονται στην ομάδα μεγαλύτεροι παίκτες απ' αυτούς. Δε γίνεται μια ζωή να απαιτούν, πρέπει και να δίνουν. Αγωνιστικά, δεν ξέρω ποια ακριβώς είναι η θέση του Κατσουράνη . Ίσως πίσω από τον επιθετικό να του ταιριάζει καλύτερα".

ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ??????????? ΗΣΟΥΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΓΛΑΣΤΡΑ???

-Αν πηγαίνατε σε μια «τοπ» ευρωπαϊκή ομάδα, θα παίρνατε παίκτες του Παναθηναϊκού;
"Μόνον έναν: τον Βύντρα.

Ε Λ Ε Ο Σ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-Σαλπιγγίδης;
"Δεν είναι εξαιρετικά προικισμένος, βάζει όμως 10-15 γκολ και είναι σημαντικός στην ομάδα. Θα ήθελα έναν πιο ταλαντούχο παίκτη στη θέση του. Παρότι δεν είναι η θέση του δεξιά, προσαρμόστηκε γρήγορα. Είναι ο απόλυτα ομαδικός παίκτης. Το στιλ του ΠΑΟΚ, του ταιριάζει καλύτερα".

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΕΞΙΑ ...... ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΕΚΕΙ......... ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ

-Σας κατηγορούν ότι ο Γιούρκας έπαιζε αν και ανέτοιμος, για να δικαιολογηθεί μια ακριβή μεταγραφή.
"Μα δεν ήταν ακριβή. Μόλις 250 χιλ. στοίχισε".

-Όχι, μετά από μόλις πέντε ματς έπαιρνε μπόνους άλλα 400 χιλ. ευρώ.
"Δεν το ξέρω αυτό. Αν το ήξερα, θα έλεγα όχι. Καλός παίκτης, τον θυμόμουν από την Ισπανία, όμως είναι πολλά τόσα λεφτά για κάποιον που είχε να παίξει σοβαρό ποδόσφαιρο δύο χρόνια. Αργότερα έμαθα πως τον είχε κόψει η Κολωνία στις ιατρικές εξετάσεις. Τον πήραμε την τελευταία μέρα. Όπως μου είχε πει ο κ. Πατέρας τον πήραμε σχεδόν τζάμπα γιατί είχε μεσολαβήσει ο κ. Πιλάβιος για να βρει ομάδα ενόψει Μουντιάλ. Με 250 χιλ. άξιζε, με 650 χιλ. όχι".

ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ!!!!!ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΧΙ????????

-Γκαλίνοβιτς;
(Μεγάλη παύση). "Είναι ένα ιδιωτικό θέμα και δεν θα ήθελα να μιλήσω. Τον σέβομαι πολύ".

ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ..... ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΥΜΕΡΟ

-Τζόρβας;
"Πολύ καλός στη γραμμή με εκπληκτικά ρεφλέξ, αλλά όχι τόσο καλός μακριά από τα δοκάρια του. Γι' αυτό δεν είναι γκολκίπερ υψηλού επιπέδου. Δουλεύει σκληρά αλλά είναι μεγάλος πια για να βελτιώσει τις αδυναμίες του. Ήταν δεύτερος μέχρι τα 27-28 του και έμεινε πίσω".

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΓΚΑΛΙΝΟΒΙΤΣ.... ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΣ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ?????

- Πείτε μου ένα ευτράπελο που θα θυμάστε από την ελληνική εμπειρία σας.

Θυμάμαι τον παπά στην έναρξη της περιόδου, που φίλησε το Σταυρό και μας ράντισε. Αυτό για μένα είναι κάτι παράξενο. Όλοι φίλησαν τον ίδιο Σταυρό! Δεν είναι και το καλύτερο… Πάντως θεωρώ ότι εφόσον είσαι επισκέπτης σε μια χώρα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να εξοικειώνεσαι και να αποδέχεσαι τις συνήθειες του τόπου, είτε σου φαίνονται περίεργες είτε οτιδήποτε.

ΘΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΙ Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΚΡΑΝΙΟ !!!!!!!!!! ΡΟΥΒΑ ΨΙΝΑΚΗ ΤΕΝ ΚΑΤΕ ΟΥ ΟΥ ΟΥ

ΕΝΑΝ ΚΑΚΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΜΠΙΑΡΣΜΙΡ , ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΡΕ ΧΕΝΚ !!!!!!!!!!
ΜΗΠΩΣ ΑΠΛΑ ΞΕΣΠΑΓΕΣ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΕ ΕΠΑΙΡΝΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ , ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ?????

ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ..... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΙΝΤΕΡ....... ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΤΟΥ (Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΚΛΕΨΕΣ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛ ΑΧΛΙ) ... ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΟΥΠΑ
ΕΜΕΝΑ ΠΑΛΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ... ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ ΤΙΣ ΠΡΟΒΑΛΕΙ Η ΦΥΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΓΚΟΤΖΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΕΠΙΜΠΤΟΝΤΟΣ ΑΠΟΚΥΡΗΞΕ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ !
ΕΤΣΙ ΜΕ ΕΝΤΟΥ ΠΕΡΣΙ !
ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΕΝ ΚΑΤΕ ΦΕΤΟ !
ΑΛΗΘΕΙΑ ! ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΧΩΝΕΙ Ο "ΤΕΝΤΑΣ" ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡ ΚΩΣΤΑ (ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ) ;
Ο Κώστας Κατσουράνης δεν άφησε ασχολίαστα τα λεγόμενα του Χενκ Τεν Κάτε και ήταν ξεκάθαρος. «Όποιος είναι έξυπνος καταλαβαίνει γιατί υπήρχε πρόβλημα».

Ο διεθνής μέσος του Παναθηναϊκού...

...μιλώντας στο NOVASPORTS είπε:

Για τον Χενκ Τεν Κάτε: "Νομίζω ότι όποιος δει τη συνέντευξη καταλαβαίνει γιατί υπήρχε πρόβλημα στην ομάδα. Όποιος είναι έξυπνος καταλαβαίνει. Μόνος του μιλάει για πρόβλημα μέσω τη συνέντευξης του. Σε ελληνική ομάδα ήταν, τους Έλληνες παίκτες μειώνει, οπότε φαίνεται από μόνο του αυτομάτως ότι υπήρχε πρόβλημα.

Εγώ δεν έχω να πω κάτι, ότι ήταν να πω το είπα, ο καθένας έχει μυαλό και άποψη κι εγώ δεν μπορώ να επηρεάσω κανέναν, ο καθένας πιστεύει ό, τι θέλει. Όλοι βλέπουν την φετινή εικόνα του Παναθηναϊκού και μπορούν να καταλάβουν πολλά".

Για την εθνική: "Αυτή η εθνική έχει ταλέντο, έχει παίκτες νέους σε ηλικία που είναι πάρα πολύ καλοί όπως είναι ο Τοροσίδης, ο οποίος για μένα είναι κάτι το εξαιρετικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί μπορεί να σου κάνει το απρόβλεπτο και να σου πάρει ένα παιχνίδι μόνος του. Είναι ο Νίνης για τον οποίο έχω μιλήσει εκατομμύρια φορές, ο Παπασταθόπουλος, ο Σαμαράς και γενικά έχουμε παίκτες που μπορούν να δώσουν πολλά ιδιαίτερα στον επιθετικό τομέα που το είχαμε ανάγκη".

Για το παιχνίδι με τη Ν. Κορέα: "Το παιχνίδι με την Νότιο Κορέα είναι σημαντικό αλλά δεν είναι το παν. Δεν πρέπει να πάμε με αυτή τη νοοτροπία ότι δηλαδή αν χάσουμε τελειώσαμε. Πρέπει να πάμε να τα δώσουμε όλα σα να είναι τελικός όπως είναι και τα άλλα δύο. Αλλά δε σημαίνει τίποτα το πρώτο παιχνίδι γιατί έχουμε άλλους έξι βαθμούς να διεκδικήσουμε και δεν πρέπει να τα παρατήσουμε".

Για το ρόλο του ηγέτη: "Όλα τα χρόνια προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα να πάει καλά γιατί πιστεύω ότι αν η ομάδα πάει καλά τότε και τα απρόσωπα πάνε καλά. Δε νομίζω ότι υπάρχει ηγέτης στην ομάδα. Ο ηγέτης είναι κάτι το μοναδικό που μπορεί να παίρνει τα παιχνίδια μόνος του κι εμείς νομίζω δεν έχουμε τέτοιον παίκτη. Όλοι μαζί είμαστε ένα πράγμα και ο καθένας πρέπει να βοηθήσει τον άλλο".

Για τον Ρεχάγκελ: "Δεν αλλάζει ο άνθρωπος. Ο Ότο Ρεχάγκελ είναι σε μια ηλικία που δύσκολα θα μπορούσε να αλλάξει. Είναι αυτός που ξέρουμε όλα αυτά τα χρόνια που είναι στην Ελλάδα. Είναι σκληρός και θέλει να παίρνει πάντα αυτό που ζητάει από τους ποδοσφαιριστές του. Θέλει να περάσει στην ομάδα αυτό που θέλει να περάσει και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Η εθνική θα είναι η εθνική του Ρεχάγκελ που όλοι γνωρίζουν".

http://www.gazzetta.gr/
Σισέ: "Με βοήθησε πολύ ο Τεν Κάτε"

Για όλα όσα χρειάζεται να έχει ένας σύγχρονος επιθετικός, αλλά και για το πόσο τον βοήθησε ο Χενκ Τεν Κάτε στο να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο μίλησε ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Ο Γάλλος επιθετικός του Παναθηναϊκού έδωσε συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα "L' Equipe" όπου τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει η ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένας στράικερ ενώ αναφέρθηκε και στο πόσο τον επηρέασε στον τρόπο σκέψης του η μητέρα του.

Διαβάστε τα όσα είπε ο Σισέ στη γαλλική εφημερίδα:

Για το πόσο τον βοήθησε ο Χενκ Τεν Κάτε:

"Πριν από την εφετινή σεζόν ζητούσα τις πάσες μόνο στον κενό χώρο προκειμένου να εκμεταλλευθώ την ταχύτητά μου αλλά πλέον μπορώ να πω ότι είμαι και επιθετικός περιοχής. Βελτιώθηκα πολύ στην εκμετάλλευση των μικρών χώρων, στην κίνηση στο πρώτο δοκάρι και με αυτόν τον τρόπο πέτυχα αρκετά γκολ εφέτος.

Πρώτα απ' όλα με βοήθησε ο πρώτος μου προπονητής εφέτος στον Παναθηναϊκό. Ο Χενκ Τεν Κάτε μου έδωσε να καταλάβω ότι παίζοντας σε μία ομάδα που στα περισσότερα παιχνίδια της στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει τον έλεγχο του αγώνα δεν θα είμαι σε θέση να εκμεταλλευτώ μόνο την ταχύτητά μου και ότι θα έπρεπε να βελτιώσω πολύ την κίνησή μου μέσα στην περιοχή κάνοντας κίνηση στο πρώτο δοκάρι για να εκμεταλλευθώ ακόμα και το κεφάλι μου. Στις προπονήσεις μου έκανε πολλές ασκήσεις για να αφομοιώσω αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού.

Κατάλαβα ότι θα έπρεπε να βελτιώσω το κεφάλι μου προκειμένου να εκμεταλλεύομαι και τις σέντρες των συμπαικτών μου. Σήμερα είμαι πολύ καλύτερος στο τάιμινγκ μέσα στην περιοχή και στο να ξεφεύγω από τον αντίπαλό μου ώστε να πηγαίνω πρώτος στην μπάλα"

Για τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας επιθετικός υψηλού επιπέδου:

"Εγωισμό. Και υπέρμετρη αυτοπεποίθηση. Και κυρίως θα πρέπει να μένει ανεπηρέαστος από την κριτική που αναπόφευκτα θα δέχεται. Είναι ο φορ αυτός που οδηγεί μία ομάδα στη νίκη, αλλά όταν δεν μπορεί να σκοράρει είναι αυτός που την κάνει να χάσει. Για αυτό ο επιθετικός πρέπει να είναι πολύ δυνατός σε όλα τα επίπεδα.

Για τα προσωπικά του βιώματα:

"Όλα εξαρτώνται από τη μενταλιτέ του επιθετικού. Για κάποιον που δεν είναι ψυχολογικά πολύ δυνατός είναι ξεκάθαρο ότι η αποστολή του γίνεται πιο δύσκολη. Ως προς εμένα η επαγγελματική μου πορεία είναι σε απόλυτη εξάρτηση με τα βιώματα που έχω ως άνθρωπος.

Στα παιδικά μου χρόνια η μητέρα μου δεν ζούσε στο... χρυσάφι! Ζήσαμε πολλές δυσκολίες αλλά έβλεπα μία μητέρα να μην φοβάται τίποτα, να μην διστάζει μπροστά σε τίποτα και απλώς να δουλεύει περισσότερες ώρες για να μπορέσει να μας αναθρέψει. Δεν φοβήθηκε ποτέ τη δουλειά και για αυτό είχε πάντα αισιοδοξία για το μέλλον. Εκείνη μου πέρασε αυτό τον τρόπο σκέψης. Έχω πραγματική εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και δεν αμφιβάλλω ποτέ για μένα. Ο ψυχολογικός παράγοντας είναι το 80% της δουλειάς"

Συνέντευξη Χενκ τεν Κάτε στο contra.gr (sponsored by CONN-X)

Επιστροφή στην κορυφή 

Σελίδα 1 από 1

Παρόμοια θέματα

-
» Ευδιάθετος ο Χενκ Τεν Κάτε
» Ο "άγνωστος" Χενκ Τεν Κάτε
» Τεν κατε or not Τεν κατε, τα υπέρ και τα κατά του ΟΛΛΑΝΔΟΥ ΜΑΣ
» Τεν Κάτε πέρυσι - Τεν Κάτε φέτος
» Το... βούτηξε το κύπελλο Tάσος Μαγουλάς contra.gr

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
www.Green-Fans.com :: Blog :: To Blog του www.green-fans.com-
Μετάβαση σε: