Έτοιμοι για... εκτόξευση!
Πέμπτη, 13 Μαίου 2010 23:49
Πατέρας και Τζίγκερ βρίσκονται σε διαρκή "ανοιχτή γραμμή" και το μεταξύ τους ραντεβού, που θα γίνει ως τη Δευτέρα, είναι πιθανό να ανανεώσει τη θητεία του προέδρου του τριφυλλιού. Ο Νικόλας Βασιλαράς αποκαλύπτει.
«Γιατί το αργούν;», έγραφα στην τελευταία μας επικοινωνία ωστόσο... αγωνία τέλος. Η ώρα της κρίσης πλέον πλησιάζει και πολύ σύντομα θα μας λυθούν ένα σωρό απορίες για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό.
Έχω δε την εντύπωση ότι οι εξελίξεις θα είναι τελικά θετικές, αλλά ας μην το... ματιάσουμε καλύτερα. Ο Νικόλας Πατέρας θα μιλήσει ξανά με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη (δεν γνωρίζω αν θα παραστεί κάποιος άλλος μέτοχος, αν και το πιθανότερο είναι πως όχι) και η συνάντηση αυτή θα γίνει από στιγμή σε στιγμή: Το... αργότερο ως τη Δευτέρα.
Οι δύο άνδρες τις τελευταίες ημέρες είχαν αρκετές τηλεφωνικές επαφές (καταλαβαίνετε πως και από μόνο του αυτό συνιστά είδηση) από τις οποίες εκείνο που έβγαινε ήταν μια βούληση για να «τρέξουν» τις εξελίξεις και να μην το καθυστερούν άλλο. Οι πληροφορίες που έχω μέχρι σήμερα είναι ότι το θέμα πάει «καλά». Και το γράφω υπό την έννοια ότι τη στιγμή που μιλάμε το πιο πιθανό σενάριο είναι ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει με τον ίδιο πρόεδρο με τον οποίο επέστρεψε στους τίτλους και μάλιστα με τρόπο εμφατικό.
Κακά τα ψέματα, ο Βαρδινογιάννης δεν έχει κανένα λόγο να «μπλέξει» ξανά σε περιπέτειες. Κατάλαβε ότι άνθρωπο σαν τον Πατέρα δεν πρόκειται να βρεί και θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Όσο για τον Πατέρα πιθανότατα θα εμφανιστεί λίγο πιο διαλλακτικός. Και κυρίως δεν θα παίρνει τις μετρητοίς τα «παιχνιδάκια» όσων θα επιχειρήσουν και στο μέλλον να τον βλάψουν με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και ψέματα. Αλλωστε, καλύτερη απάντηση από τη «δουλειά» του δεν υπάρχει και τα στόματα θα κλείνουν είτε από μόνα τους, είτε θα τους τα κλείνει ο κόσμος που έχει πάρει χαμπάρι τι παίζεται. Και ο τρόπος με τον οποίο τον αντιμετωπίζουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού, ακόμη και στο δρόμο όταν τον πετυχαίνουν να πίνει τον καφέ του, είναι τέτοιος που δύσκολα θα του επιτρέψει να κάνει πίσω.
Αν λοιπόν ο Βαρδινογιάννης στηρίξει εμπράκτως τον Πατέρα (κάτι που βγαίνει από το ρεπορτάζ μου) και ο πρόεδρος όντως «ζεστάθηκε» εκ νέου μετά το ξενέρωμα που είχε φάει, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να χαλάσει η συνταγή ακόμη κι αν γυρίσει η γη ανάποδα. Επαναλαμβάνω πως τίποτα δεν είναι δεδομένο, ωστόσο η πληροφόρηση αλλά και η αίσθηση που έχω είναι ότι πάμε για happy end.
Η ουσία είναι μία και την βλέπουν και οι τυφλοί. Η εκτόξευση του συλλόγου ΜΟΝΟ με... αυτογκόλ μπορεί να διακοπεί. Να βγάλουν δηλαδή οι μέτοχοι τα μάτια τους για ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, να έχουμε τίποτα ροκ σκηνές με τους οπαδούς έξω από το ΔΣ την ερχόμενη εβδομάδα και να πάμε σε άνευ προηγουμένου πισωγύρισμα. Σαφώς και πρόκειται για απευκταίο σενάριο, το οποίο βλέπω να το γλιτώνει ο Παναθηναϊκός. Εκτός κι αν πάμε σε τίποτα νέες ανατροπές, αν δει πάλι κανείς κάποιο... όνειρο!
Την ίδια ώρα και επειδή επί της ουσίας δεν μιλάμε απλά για τις δύο μεγαλύτερες ομάδες στη χώρα αλλά και για συγκοινωνούντα δοχεία μια ματιά στο απέναντι στρατόπεδο τα λέει όλα: Η κατάρρευση του Ολυμπιακού είναι τρομακτική, αν και... αναμενόμενη. Βλέπετε όταν ένα οικοδόμημα χτίζεται σε... σάπιο έδαφος έτσι γίνεται τη στιγμή της διάλυσής του.
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι οι ερυθρόλευκοι παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις στα διοικητικά του «τριφυλλιού». Μάλιστα, θέλοντας και μη συμφωνούν απόλυτα με το σύνθημα της «13» το «Πατέρα πως κατάντησες τον Ολυμπιακό». Σας έχω ξαναπεί πως αυτό είναι το τελευταίο τους χαρτί και η λύτρωση γι' αυτούς μπορεί να έρθει μονάχα από τα «εσωτερικά» του Παναθηναϊκού και όχι από τον Κόκκαλη που είναι για λύπηση σε όλους τους τομείς. Υπάρχει λόγος να τους γίνει η χάρη;
http://www.gazzetta.gr
Παρ 14 Μάης 2010, 13:54 από ΠΕΤΡΟGOAL