ΠΕΣ ΠΟΣΑ ΘΕΣ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΡΜΑ Η ΠΑΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ 2η!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Θανάση (άγγλε), το σενάριο μας βγήκε αλλιώς, αλλά κι αυτό αν κάτσει είναι ακόμη καλύτερο
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ξαναχτυπά! Ο Mr Mig με μια ανακοίνωση προς τον Γιάννη Βαρδινογιάννη έκανε γνωστό ότι θέλει να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Η ανακοίνωση του Ανδρέα Βγενόπουλου αναφέρει: «Έκανα σήμερα την κάτωθι πρόταση στον κ. Γ. Βαρδινογιάννη
Γιάννη, Παρόλο που όπως γνωρίζεις δεν ήταν στις προθέσεις μου να αγοράσω τις μετοχές σου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η επιλογή σου να τερματισθεί επί της ουσίας η πολυμετοχικότητα και οι δυσάρεστες εξελίξεις που φοβούμαι ότι προδιαγράφονται για την αγαπημένη μου ομάδα με αναγκάζουν να σου καταθέσω την παρακάτω πρόταση:
1. Είμαι διατεθειμένος να αγοράσω τις μετοχές σου στην αναλογική καθαρή θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπως αυτή θα προσδιορισθεί μετά τη διενέργεια του απαραίτητου οικονομικού και νομικού ελέγχου της ΠΑΕ σε συμφωνία των Ορκωτών Λογιστών των δύο πλευρών. Η αξία που θα προκύψει θα προσαυξηθεί και από την εύλογη αξία του προπονητικού κέντρου της Παιανίας που θα πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσει την μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός γιατί είναι άμεσα συνδεδεμένο με την λειτουργία της ομάδας.
2.Μετά την ολοκλήρωσή της συναλλαγής θα καλύψω επιπρόσθετα και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 23 εκατ. ευρώ που υπολογίζω ότι θα χρειασθούν, ώστε ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει την πορεία που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια. Προς τούτο σε ενημερώνω ότι εφόσον αποδεχθείς την πρότασή μου ο κ. Ν. Πατέρας έχει δεσμευθεί ότι θα αναλάβει Πρόεδρος της ΠΑΕ τουλάχιστον για δύο χρόνια και θα έχει όλη τη διαχείριση της ομάδας εν λευκώ.
3.Εάν από την αποδοχή της πρότασής μου μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής προκύψει ουσιαστική αποδυνάμωση του ρόστερ της ομάδας ή βέβαιη απώλεια εσόδων από αυτά που σήμερα προϋπολογίζονται το τίμημα θα μειώνεται αναλογικά.
4.Ορίζω ως Ορκωτούς Λογιστές των αγοραστών την εταιρεία Grant Thornton (κ. Β. Καζάς) και σαν δικηγόρους το νομικό γραφείο V&P (κ.κ. Λουκάς Ρούφος και Αλέκα Τατάγια) και επιθυμώ, εάν η πρότασή μoυ γίνει αποδεκτή, να προχωρήσουμε τις διαδικασίες άμεσα.
5.Η πρότασή μου ισχύει μέχρι τις 23 Ιουλίου 2010.
Με τιμή, Ανδρέας Βγενόπουλος».
Επιθυμώ να διαβεβαιώσω τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού ότι εφόσον η πρότασή μου γίνει αποδεκτή θα προχωρήσω άμεσα στην εφαρμογή της πραγματικής πολυμετοχικότητας βάσει όλων των αρχών και των εξαγγελιών που έκανε η ΠΕΚ πριν δύο περίπου χρόνια.
Εφόσον η πρότασή μου δεν γίνει αποδεκτή ισχύει η τελευταία μου δήλωση περί αποχώρησης. Σ΄αυτή την περίπτωση, για το συμφέρον της ομάδας δεν πρόκειται ποτέ να κάνω αντιπολίτευση και θα χαίρομαι ή θα λυπάμαι για τα αποτελέσματα μαζί με όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού».
Γάμα τους Βγενόπουλεεεεεε.....Τζίγκερ είναι η μεγάλη σου ευκαιρία....ελπίζω να πουλήσεις.
Βγενόπουλε....επειδή το έπαιξες Παναθηναικός δεν θα έχεις διακρίσεις...ξέρουμε καλά τι μούτρο είσαι...αλλά τουλάχιστον έκανες την κίνηση και σε ευχαριστούμε!!!
Κωστάκη, μόνο ένα μούτρο μπορεί να τα βάλει με τους βαρδήδες...... Παιδιά το βασικό είναι ένα. Μετά τα τελευταία γεγονότα ο κόσμος είχε ξενερώσι και γι' αυτό δεν έδωσε και δυναμικό παρών στα ΔΣ κλπ κλπ. Τώρα ο κόσμος έχει λόγο. Και όπως και τότε που μετά τους 30.000 ο τζίγγερ έβαλε κι άλλους στην ΠΑΕ, φανταστείτε τι έχει να γίνει αν πει όχι.
ΟΠΑ, τώρα ακούω ότι ο τζίγγερ είναι θετικός.....
ΥΓ Προσέξατε το κομμάτι που λέει ότι μετά την αγορά βάζω 23 για την ομάδα??? Και με πρόεδρο Πατέρα εν λευκώ. ΥΓ1 Θα τρελεθώ ρε πούστη μου, δεν ξέρω τι γράφω
Ρε παιδιά δε ζητούσα τα νούμερα του λόττο καλύτερα. Σήμερα το πρωί έγραφα ότι στόχος του Βγενό είναι να αγοράσει την Παέ κάποια στιγμή. Και ξαφνικά, 3 ώρες μετά κάνει πρόταση. Τζίγκερ...ΠΟΥΛΑ!!!
ΑΝΤΕ ΡΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΣΧΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ακόμα και εντός της ημέρας είναι πολύ πιθανό να απαντήσει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στην πρόταση του Ανδρέα Βγενόπουλου για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης μαζί με τους άμεσους συνεργάτες τους εξετάζουν την πρόταση του Ανδρέα Βγενόπουλου.
Η απρόσμενη ανακοίνωση αγοράς της ΠΑΕ από τον Βγενόπουλο αλλάζει τα δεδομένα που έδειχναν να διαμορφώνονται μετά το χθεσινοβραδινό ραντεβού του Πατέρα με τον Τζίγγερ. Υπό την πίεση του κόσμου, αλλά και το αξίωμα που θέλει τον Παναθηναϊκό να βαδίζει στις ίδιες επιτυχίες με αυτές της προηγούμενης σεζόν, σίγουρα η τελική απόφαση της οικογένειας Βαρδινογιάννη δεν θα είναι καθόλου εύκολη.
Η τελική απάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον ενώ τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι φωνές των φίλων της ομάδας που παροτρύνουν τον Τζίγγερ να πουλήσει και επικροτούν το εγχείρημα του Ανδρέα Βγενόπουλου.
«Περιμένω συγκεκριμένη πρόταση», ήταν μέσες άκρες η απάντηση του Τζίγγερ, ενώ όσον αφορά την Παιανία τόνισε ότι δεν συζητάει την πώληση της αλλά την παραχώρηση της για μια διετία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση-απάντηση του Τζίγγερ:
Aνδρέα,
Η επιστολή σου έρχεται λίγες ώρες πριν από την σύγκλιση σε σώμα του νέου ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπως αυτό προέκυψε από τη γενική συνέλευση και ενώ οι εξελίξεις σε διοικητικά και ποδοσφαιρικά ζητήματα έχουν ήδη αρχίσει να τρέχουν.
Η κρισιμότητα της στιγμής απαιτεί πλέον υπεύθυνες πράξεις και ξεκάθαρες τοποθετήσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, έχω να επισημάνω τα ακόλουθα:
Έχει ήδη γίνει αποτίμηση της ΠΑΕ από διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών με εξειδίκευση στον χώρο του ποδοσφαίρου η οποία αποτιμά την αξία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα 110 εκατομμύρια ευρώ.
Η αποτίμηση αυτή έχει εγκριθεί από το Δ.Σ του Παναθηναϊκού. Με βάση αυτή συμφωνήσαμε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατομμύρια ευρώ μετά από πρόταση του Νίκου Πατέρα.
Είναι θεμιτό να υπάρχει διάσταση απόψεων σχετικά με το ποσό της αποτίμησης, και ειδικά στην περίπτωση μιας ποδοσφαιρικής ομάδας που δεν μπορεί, και ούτε πρέπει, να εμπίπτει στα στενά όρια των λογιστικών προτύπων.
Ωστόσο, θεωρώ ότι έχεις εμπεριστατωμένη άποψη για την αξία του Παναθηναϊκού την στιγμή που είσαι μέτοχος τα τελευταία δύο χρόνια και μάλιστα σε στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο Ν. Πατέρα που γνώριζε τα οικονομικά δεδομένα και διαχειρίζoνταν την ΠΑΕ.
Ως εκ τούτου, αναμένω μέχρι την 25η Ιουνίου στις 4 μ.μ. κατάθεση πρότασης με συγκεκριμένο τίμημα για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που ανήκει στην οικογένεια μου.
Μόνο μέσω απτών προτάσεων η βούληση γίνεται πράξη.
Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να σταθούμε, την κρίσιμη αυτή στιγμή, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα απέναντι στους φιλάθλους της ομάδας.
Γιάννης Β. Βαρδινογιάννης
ΥΓ Το προπονητικό κέντρο στην Παιανία δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος της συγκεκριμένης αγοραπωλησίας. Ωστόσο εφόσον προχωρήσουμε σε συμφωνία υπάρχει δέσμευση από μέρους της οικογένειας μου να το παραχωρήσουμε δωρεάν για τα επόμενα δύο χρόνια στην ομάδα».
Παρακαλω να αλλαξει το ονομα απο γαμαει ο Βγενο σε ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΤΖΙΓΓΕΡ.. Αφιερωμενο σε ολους οσους πιστεψαν οτι ο Τζιγγερ μεσα απο την καρδια του ζητησε την εκθεση αυτην και οτι ηταν ειναι και θα ειναι το στιρηγμα της ΠΑΕ σε αυτους τους δυσκολους καιρους..Ευτηχως ο Βγενοπουλος ειναι χαρτομουτρο και ακομη και να ηταν μπλοφα η προταση βγηκε κερδισμενος και πεσανε οι μασκες..
ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ... ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ Ο ΤΖΙΓΓΕΡ. ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.-
Οι εξελίξεις «τρέχουν» στον Παναθηναϊκό, που μπαίνει σε καθεστώς αγοραπωλησίας μετά την πρόταση-πρόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου και το «ανοικτό παράθυρο» που άφησε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.
Ήδη καταγράφεται μια πρώτη αντίδραση της πλευράς Βγενόπουλου, στην θέση που πήρε λίγο πριν ο «Τζίγγερ» και αυτό που προκύπτει είναι πως ο «Mr MIG» δεν θεωρεί πως το «παράθυρο» που άφησε ο μεγαλομέτοχος για πώληση της ΠΑΕ είναι τόσο ανοικτό….
Παιανία και διορία δύο ημερών…
To πρόβλημα, όπως το αντιλαμβάνεται ο Ανδρέας Βγενόπουλος, έγκειται στην άρνηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη να συμπεριληφθεί στο deal η Παιανία αλλά και στο ότι ο κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου ζητά να κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση μέσα σε δύο μέρες. Από αυτά τα δύο σημεία, ο ιστορικός ηγέτης της ΠΕΚ συμπεραίνει πως ουσιαστικά η οικογένεια δεν δείχνει μεγάλη διάθεση να πουλήσει, σε αντίθεση με την πρόσκληση που είχε κάνει τον προηγούμενο μήνα προς κάθε ενδιαφερόμενο.
Στον Βγενόπουλο δεν άρεσε η απάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη, στο σύνολο της. Θεωρεί πως μέσα σε δύο εβδομάδες μπορεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την αποτίμηση της ΠΑΕ, με την είσοδο των ορκωτών λογιστών και πως αν υπάρξουν καλές προθέσεις, οι διαπραγματεύσεις θα είναι σύντομες, άρα ο προγραμματισμός της νέας σεζόν δεν θα καθυστερήσει πολύ. Διαφωνεί επίσης με την άποψη που εξέφρασε ο «Τζίγγερ» πως από την στιγμή που είναι μέτοχος τότε έχει άποψη για τα οικονομικά της ΠΑΕ, αφού είναι γνωστό πως ο Ανδρέας Βγενόπουλος απέχει από όλες αυτές τις διαδικασίες από την έναρξη της ενεργής ενασχόλησης του με τον σύλλογο. Δεν είναι δηλαδή, τόσο εξοικειωμένος με τα οικονομικά της ΠΑΕ, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για αποτίμηση της συνολικής αξίας της και όχι για ελλείμματα, προϋπολογισμούς και μπάτζετ ενός ή δύο χρόνων.
Καμία εμπιστοσύνη στην Deloitte
Πιστεύει πως πρέπει να μπουν ορκωτοί λογιστές το συντομότερο για να έχει μια σαφή εικόνα και να κάνει μια εξίσου σαφή οικονομική πρόταση. Όσο για την Deloitte και την έκθεση την οποία οικειοποιήθηκε για ακόμα μια φορά ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, είναι δεδομένο και καταγεγραμμένο από την πρώτη στιγμή πως ούτε ο Ανδρέας Βγενόπουλος αλλά ούτε και ο Νίκος Πατέρας την θεωρούν τόσο σημαντική ώστε να καθορίζεται κάθε επόμενη κίνηση, βάσει των πορισμάτων που βγήκαν από αυτή. Δεν δέχεται δηλαδή ο «Mr MIG» πως το πόσο που θα πρέπει να καταβληθεί για να πάρει στην κατοχή τους το πλειοψηφικό πακέτο του 67% ανέρχεται στα +60 εκατομμύρια που ζητά ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, τουλάχιστον πριν του το επιβεβαιώσουν και οι δικοί του άνθρωποι…
Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης πως ο Ανδρέας Βγενόπουλος έχει ήδη στην κατοχή του ένα σημαντικό ποσοστό μετοχών, οπότε δεν του χρειάζεται όλο το ποσοστό που έχει στην κατοχή της η οικογένεια Βαρδινογιάννη για να κάνει «κουμάντο» στην ΠΑΕ. Επίσης, δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η οικογένεια θα διατηρήσει ένα συμβολικό ποσοστό ή αν θα αποχωρήσει οριστικά και αμετάκλητα από την μετοχική σύνθεση του συλλόγου.
To παράδειγμα του Ολυμπιακού
Ένας επιπλέον παράγοντας που εντείνει την δυσαρέσκεια της πλευράς Βγενόπουλου είναι φυσικά και οι πρόσφατες εξελίξεις στον Ολυμπιακό, εκεί όπου συμπεριλήφθηκε και το γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και το deal ήταν περισσότερο επικερδές για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, από την συμφωνία που καλείται να «κλείσει» (και σε χρόνο… ρεκόρ) ο Ανδρέας Βγενόπουλος για να πάρει στην κατοχή του τον Παναθηναϊκό…
Θέμα ωρών μια νέα απάντηση...
Όλα αυτά, εν αναμονή νέας απάντησης του υποψήφιου αγοραστή της ΠΑΕ η οποία θα αποσαφηνίσει περισσότερo τα πράγματα. Κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί είτε αργότερα το απόγευμα της Τετάρτης ή το πρωί της Πέμπτης.
Βγενο αγορι μου λεφτα αγορασε....πες στους Αραβες οτι θα σε ...κραξουμε....η μαγγια εχει τιμημα.....
ΥΣ. Η Παιανια ειναι ιδιοκτησια Μοτορ Οιλ....ξερεις απο επιχειρησεις...δε πουλιεται...ειναι ενεχυρο στα δανεια...της Μοτορ Οιλ......ελα υπαλληλε...εμπρος....
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του gazzetta.gr «απαντάει» αύριο στην ανακοίνωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη με συγκεκριμένη πρόταση ώστε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις
O Βγενόπουλος ύψωσε ξανά την... ασπίδα που ο Βαρδινογιάννης τον κατηγόρησε ότι έριξε. Ο Τζίγκερ απάντησε, έστω κι αν από πολλούς η πρώτη ανάγνωση των όσων είπε μεταφράζεται ότι «δεν θέλει πραγματικά να πουλήσει εξ ου και η διορία» και πλέον αρχίζει και πάλι το... σκληρό ροκ.
Είναι δεδομένο ότι η απάντηση της πλευράς του μεγαλομετόχου δεν άρεσε στον «Βγενό», ο οποίος πάντως ήδη προετοιμάζει την επόμενή του κίνηση. Αλλωστε λίγο πολύ την περίμενε την εξέλιξη αυτή. Το πρωί της Πέμπτης θα έχει έτοιμη τη δική του απάντηση, μέσα από την οποία ουσιαστικά θα ξεκινήσει το deal των δύο πλευρών.
Και αυτό είναι το σημαντικό. Να καθίσουν σε ένα τραπέζι να μιλήσουν και όχι να διαπραγματεύονται μέσα από ανακοινώσεις. Εκεί θα φανεί και ποιος θέλει να αγοράσει και ποιος θέλει να πουλήσει. Με λογική και όχι με «τρέλες».
Οι πληροφορίες που έχουμε στα χέρια μας αναφέρουν ότι όντως οι δύο πλευρές διαφωνούν σε πολλά πράγματα. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι ο Mr Mig θα κάνει πίσω και η σημερινή του... βόμβα θα αποδεχτεί πυροτέχνημα. Ακριβώς το αντίθετο ισχύει.
Εντός της αυριανής μέρας θα πέσει στο τραπέζι η πρώτη συγκεκριμένη πρόταση, η οποία ακόμη κι αν δεν είναι αυτή που θέλει ο Τζίγκερ θα αποτελέσει μια καλή αρχή για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις. Και πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι εφόσον αρχίσουν οι επαφές αποκλείεται ο Παναθηναϊκός να μην αλλάξει χέρια προσθέτοντας ότι «αφού ο Βγενό μπήκε στο χορό θα χορέψει».
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθούν κάποια στοιχεία. Η πρόσφατη αγοραπωλησία του Ολυμπιακού από τον Μαρινάκη σαφώς και δείχνει κάποια πράγματα για το πως γίνονται τέτοιες δουλειές. Κυρίως στο τι περίπου μπορεί να περιμένει να εισπράξει ο πωλητής, ειδικά άμα δεν έχει και δικό της γήπεδο η ομάδα.
Επιπλέον, υπάρχει πάντα και το θέμα της αποτίμησης. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης μπορεί να είπε ότι με βάση την έκθεση της Deloitte οι υποψήφιοι αγοραστές γνωρίζουν πόσο κοστίζει η ΠΑΕ από την άλλη όμως οι πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι πριν από αρκετές μέρες ο Νικόλας Πατέρας είχε στείλει στην εταιρία τρεις επιστολές σύμφωνα με τις οποίες αμφισβητούσε το ποσό που προέκυψε.
Όπως και να 'χει η ουσία είναι μία. Η μέρα που ξημέρωσε σήμερα δεν θα έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες καθώς ελάχιστοι πιστεύουν ότι οι δύο πλευρές θα μείνουν στα λόγια αλλά θα προχωρήσουν στις πράξεις. Κι αν τελικά συμβεί αυτό τότε το ενδεχόμενο αλλαγής ιδιοκτησίας κάθε άλλο παρά απίθανο φαντάζει...
ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΡΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΝ ΤΖΙΓΚΕΡ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ!!!
Μέχρι αργά το βράδυ οι εκτιμήσεις για τα κομβικά σημεία των τοποθετήσεων των δύο πλευρών ήταν πολλές, ως προς την προσφορά και τις απαιτήσεις.
Η “καθαρή θέση” της ΠΑΕ, στην οποία αναφέρθηκε ο Βγενόπουλος, είναι σύμφωνα με την έκθεση της “Ντελόιτ” στα 25 εκατ. ευρω, άρα το 56% προκύπτει γύρω στα 13 εκατ. ευρω.
Από την άλλη πλευρά η αποτίμηση της ΠΑΕ, στην οποία αναφέρεται ο Βαρδινογιάννης είναι 110 εκατ. ευρω, άρα το ποσοστό του φτάνει γύρω στα 60 εκατ. ευρω.
Η μια πλευρά δεν είναι διατεθειμένη να πουλήσει με 13, ούτε η άλλη να αγοράσει με 60.
Εκτιμάται ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα πάνε με ένα ποσό της τάξης των 25- 30 εκατ. ευρω και από κει και πέρα ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη της συνέχειας και της ολοκλήρωσης ή μη της μεταβίβασης.
Υπενθυμίζεται πως ο Βγενόπουλος έχει κάνει λόγο για 23 εκατ. ευρω, για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Σ' αυτή τη νέα προσφορά δεν είναι μόνος του, όπως σαφέστατα υπονοείται στην ανακοίνωσή του και σε όσα αναφέρει περί πολυμετοχικότητας.
Είναι θέμα ωρών η ανακοίνωση που θα αποσαφηνίσει τα πράγματα.
Όσο για την Παιανία, έγινε ήδη ξεχωριστό κεφάλαιο, από τη στιγμή που η πλευρά Βαρδινογιάννη έκανε λόγο για δωρεάν παραχώρηση των εγκαταστάσεων για δύο χρόνια. Εδώ θα πρέπει να δημιουργηθεί βάση συζήτησης για το χρονικό διάστημα αυτό, αλλά και για τα επόμενα χρόνια.
Βγενο αγορι μου λεφτα αγορασε....πες στους Αραβες οτι θα σε ...κραξουμε....η μαγγια εχει τιμημα.....
ΥΣ. Η Παιανια ειναι ιδιοκτησια Μοτορ Οιλ....ξερεις απο επιχειρησεις...δε πουλιεται...ειναι ενεχυρο στα δανεια...της Μοτορ Οιλ......ελα υπαλληλε...εμπρος....
Θανάση, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω αν κάνεις χιούμορ, ή ειρωνεύεσαι τον Βγενό. Εάν ισχύει το δεύτερο, θεωρώ ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, τις εξής παραμέτρους: Ο τζίγκερ: 1. Μειώνει μπάτζετ και περικόπτει μισθούς και συμβόλαια. 2. Λέει ότι πρώτα πουλάω (Σισέ, Λέτο, Νίνη, Ζιλμπέρτο), αν είναι να πάρω φράγκα και μετά αγοράζω (ότι μου φέρει ο φίλος του βέλιτς) μπρρρρ!!! 3. Επαναφέρω προέδρους μαριονέττες στυλ μήτσου, φιλιππίδη.... 4. Φροντίζω γενικώς να βγάζουν κάνα φραγκάκι τα παιδιά μου (τεχνικοί διευθυντές και μάνατζερ), αλλά να έχω χρονιές χωρίς πολλά πολλά έξοδα για να μην βάζω φράγκα κάθε χρόνο. 5. Για να τα κάνω όλα αυτά, ξηλώνω μέχρι κεραίας, ότι στήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια, που όχι μόνο έκαναν την ομάδα πρώτη, αλλά έστειλαν στην καταστροφή και την εξαφάνιση τη χούντα του ελληνικού ποδοσφαίρου (τον χοχοχο). Αλλά εμένα στα παπάρια μου, έτσι κι αλλιώς χέστηκα για το ποδόσφαιρο και τον Παναθηναικό ειδικότερα. 6. Όραμα των φίλων του ΠΑΟ????? Στα παπάρια μου (ξανά)!!!
Ο Βγενό: 1. Αυξάνει το μπάτζετ... 2. Μέσω του 1, δεν ενδιαφέρομαι να πουλήσω, αλλά να αγοράσω κι άλλους σαν κι αυτούς που έχω. 3. Επαναφέρω πρόεδρο μ' αρχίδια (χωρίς λοιπά σχόλια που δεν απαιτούνται φαντάζομαι) 4. Ποια έξοδα και μαλακίες. Όταν μπλέκεσαι με το ποδόσφαιρο (γιαννάκη), ξέρεις ότι πάντα βάζεις. Δεν βγάζεις ποτέ, ούτε τα φέρνεις ίσα βάρκα ίσα νερά 5. Για να τα κάνω όλα αυτά, να διατηρήσω τα κεκτημένα και να προχωρήσω παραπάνω (ευρώπη), όχι μόνο κρατάω αυτό που στήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά το κάνω ακόμα πιο δυνατό για να τα καταφέρει. 6. Όραμα????? Ο κόσμος ξαφνικά ξεπάγωσε και έχει πάλι λόγους να κατέβει, όχι 30.000, αλλά 300.000 στους δρόμους, από τη στιγμή που βλέπει ότι η κίνηση του δίνει ελπίδες να γίνουν τα όνειρά του πραγματικότητα. Και απ' ότι διατεινόμαστε όλοι μας χρόνια τώρα, ο κόσμος του ΠΑΟ δεν είναι πρόβατο και έχει αλάνθαστο κριτήριο.
Ποια είναι τα ρίσκα?
1. Τον τζίγγερ τον ξέρουμε, δεν θα έχουμε καμία έκπληξη. Η ομάδα δεν θα χρωστά, αλλά θα βγαίνει.....δεύτερη. Ρίσκο??? Μηδέν Τίτλοι??? Μηδέν.
2. Τον βγενό δεν τον ξέρουμε, μπορεί να είναι λαμόγιο. Μπορεί να γαμήσει την ομάδα και να την αφήσει φτερό στον άνεμο, αλλά μπορεί και να την κάνει μεγάλη ευρωπαική δύναμη (βλέπε Τσέλσι). Ρίσκο??? Μεγάλο Τίτλοι??? Βάλε ό,τι θες.....
Διαλέξτε και πάρτε κύριοι.
Εγώ δεν θέλω να τσακωθώ με κανένα. Μπορεί να διαφωνούμε, να μιλήσουμε έντονα, αλλά πάνω απ' όλα θα είμαστε φίλοι (όσο μπορούμε να είμαστε εδώ μέσα), και θα τα λέμε καλοπροαίρετα.
ΕΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ, ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ Νο2
ΥΓ Ακόμα και επιχειρηματικά να το δεις κανείς, μικρά ρίσκα, μικρά κέρδη. Μεγάλα ρίσκα,.........
Γιάννη, συμφωνώ μαζί σου απόλυτα. Πιστεύω ότι ο Βγενό θέλει πραγματικά την Παέ, παρότι δεν γνωρίζω με βεβαιότητα τι θα κάνει με αυτή στο μέλλον. Όπως λες, μπορεί και να τα γαμήσει όλα!
Αλλά, ρε πούστη μου, με Τζίγκερ ξέρουμε ακριβώς τι έρχεται. Ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, μηδέν όραμα για Ευρώπη και ξενέρα τρελή. Θα προτιμήσω το ρίσκο. Άλλωστε, στη ζωή έχεις δύο επιλογές: είτε ζεις με ασφάλεια και χωρίς όνειρα (ζεις ή απλά επιβιώνεις έτσι; ) είτε κάνεις μεγάλα όνειρα και νιώθεις ζωντανός, παρά το ρίσκο να απογοητευτείς αν δεν τα καταφέρεις!!!
Ο Δημητράκης και οι αποπίσω του συνεχίζουν τα δικά τους.
Εισαι σίγουρος Στάθη οτι ειναι μόνος του ο δημητράκης ;
Ή όταν λες οι απο πίσω εννοείς τον ... ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥ ;
Με την ψήφο του ... παυλάρα δεν έκανε υπεραντιπρόεδρο τον πόντικα ο σωφέρης ; Με την ψήφο του ... παυλάρα δεν διόρισε τον φριτέζα (τέως διευθυντή του λεβαδειακού πορτογαλίας) ;
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ DEAL. ΠΟΙΑ Η ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΤΖΙΓΓΕΡ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η «ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ» ΤΗΣ ΠΑΕ. ΟΙ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ «ΒΓΕΝΟ».-
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος παρουσιάζεται δυσαρεστημένος, όπως σας ενημερώσαμε και με χθεσινό ρεπορτάζ, μετά την απάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη, στην πρόταση που κατέθεσε για αγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Η πλευρά του «Βγενό» θεωρεί ότι η θέση του Τζίγγερ δείχνει ότι ουσιαστικά δεν θέλει να πουλήσει τις μετοχές του και γι’ αυτό έδωσε τελεσίγραφο μόλις δύο ημερών.
«Δεν αγοράζω περίπτερο για να μπορώ σε δύο ημέρες να βγάλω συμπέρασμα για την πρόταση», τόνιζε χθες ο Ανδρέας Βγενόπουλος που πιστεύει ότι έπειτα από δύο εβδομάδες το λιγότερο θα μπορεί με τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών, να μιλήσει με συγκεκριμένα νούμερα.
Εξάλλου, ο Ανδρέας Βγενόπουλος θέτει ως προϋπόθεση για την αγορά των μετοχών να μπει μέσα στις διαπραγματεύσεις και η Παιανία, πράγμα το οποίο αρνήθηκε ο Τζίγγερ προτείνοντας τον διετή δανεισμό της.
Συνοψίζοντας, λοιπόν: το τελεσίγραφο του Γιάννη Βαρδινογιάννη, το γεγονός ότι η μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ αρνείται την αποτίμηση από ορκωτούς λογιστές, αλλά και την πώληση της Παιανίας, φαίνεται ότι είναι οι τρεις κύριοι τομείς που κολλάει το «deal» ανάμεσα στους δύο άνδρες.
Όπως και να έχει, πάντως, οι προθέσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου θα ξεκαθαρίσουν, ενδεχομένως και σήμερα, με τη νέα ανακοίνωση που αναμένεται από πλευράς του.
Από 60 εκ. ευρώ
Εν τω μεταξύ, οι δύο άνδρες απέφυγαν στις ανακοινώσεις τους να κάνουν λόγο για ποσά. Ωστόσο, όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, δεν είναι απόλυτος να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την παραχώρηση του 54,7% των μετοχών του σύμφωνα με την έκθεση της Deloitte (110 εκ. ευρώ), αλλά ξεκινάει από τα 60 εκ. ευρώ.
Η «καθαρή θέση»
Σε ό,τι αφορά την «καθαρή θέση» που ακούγεται και σύμφωνα με την οποία επιχειρείται να ορισθεί το ποσό παραχώρησης μιας ΠΑΕ να εξηγήσουμε περί τίνος πρόκειται. Η καθαρή θέση της ΠΑΕ είναι η αξία των παικτών, του προπονητικού κέντρου, των γραφείων, του γηπέδου και απ’ αυτά γίνεται συμψηφισμός των ετήσιων ζημιών. Έτσι προκύπτει η καθαρή θέση, που σύμφωνα με την έκθεση της Deloitte, κυμαίνεται κοντά στα 13 εκ. ευρώ για το ποσοστό του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Βεβαίως, ο πωλητής μπορεί να προσθέσει σε αυτό το ποσό και τον «αέρα», όπως λέμε, της επιχείρησης.
Πρόθεση για 35 εκ. ευρώ
Σύμφωνα με πληροφορίες που διαβάζουμε σήμερα στην εφημερίδα «SportDay» ο «Βγενό» προτίθεται να καταθέσει πρόταση 35 εκ. ευρώ στον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Τα 23 εκ. ευρώ είναι τα χρήματα που θα μπουν στην ομάδα για δύο χρόνια, ενώ τα υπόλοιπα αποτελούν την «καθαρή θέση» της ΠΑΕ, σύμφωνα με την Deloitte. Ωστόσο, υπάρχει το ενδεχόμενο η πρόταση του «Mr. MΙG» να αφορά το 40% των μετοχών του Τζίγγερ, μια κι αυτό το ποσοστό του αρκεί για να γίνει αφεντικό του συλλόγου.
Οι εκτιμήσεις για Τζίγγερ
Σε ό,τι αφορά τη θέση που πρόκειται να κρατήσει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης οι απόψεις διίστανται. Η πλευρά Βγενόπουλου είναι ξεκάθαρη και λέει ότι «δεν θέλει να πουλήσει», ωστόσο σύμφωνα με άλλες «πηγές» ο Τζίγγερ δείχνει ανοιχτός.
«Προχωράμε τον προγραμματισμό και βλέπουμε τι θα γίνει σε λίγες μέρες», φέρεται να έλεγε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης χθες στους άμεσους συνεργάτες του μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Σύμφωνα, μάλιστα, με κάποιες εκτιμήσεις δεν αποκλείεται να πει το «ναι» στον Βγενόπουλο με ένα ποσό κοντά στα 50 εκ. ευρώ.
Βεβαίως, εξίσου πιθανό είναι και το ενδεχόμενο να κρατήσει τις μετοχές του, μετά από έναν κύκλο σκληρών διαπραγματεύσεων με τον Ανδρέα Βγενόπουλο.
Δεν είναι μόνος του
Εν τω μεταξύ, ο Ανδρέας Βγενόπουλος φαίνεται ότι δεν είναι μόνος του στο εγχείρημα αυτό της αγοράς της ΠΑΕ. Πέρα της συμπαράστασης που χαίρει από τον Νικόλα Πατέρα, αλλά και των μετόχων Πολέμη, Ξυλά και Νίκα, ο «Βγενό» παρουσιάζεται να έχει στο πλευρό τρεις επιφανείς εφοπλιστές, οι οποίοι μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά.
Ένας είναι ο Λεωνίδας Ευγενίδης, μεγάλος εφοπλιστή και ιδιοκτήτης των πλοίων «Speedrunner», του ξενοδοχείου «Elies Resort» στη Σίφνο και της εταιρείας αρωμάτων «Vioryl». Επίσης, στην οικογένειά του εντάσσονται το «Ευγενίδειο ίδρυμα» και του «Πλανητάριο».
Στον «κύκλο» του Βγενόπουλου περιλαμβάνεται ακόμη ο Θεόδωρος Βενιάμης, που το 2009 εκλέχθηκε πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Η εταιρεία του, Golden Union Shipping Co., είναι μία από τις ναυαρχίδες του ελληνικού στόλου, με 28 πλοία χωρητικότητας 2 εκ. τόνων.
Τέλος, το τρίτο πρόσωπο που είναι κοντά στον Βγενόπουλου, είναι ο Γιάννης Αλαφούζος, υιός του Αριστείδη Αλαφούζου, ιδρυτή της «Kyklades Maritime Corp» και της «Ερμής». Πέρα από τον χώρο της ναυτιλίας, δραστηριοποιείται και στον χώρο των ΜΜΕ (στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στην εφημερίδα «Καθημερινή» κ.ά.).
YS.Δε πουλαει περιπτερο την ναγαπη μας σου πουλαει και εσυ θελεις μονο να μας γ@....ς......
ΥΣ. οι κοντοι τι λενε για το Δημητρακη???εχει κανενας ακομα αμφιβολια οτι ο Βγενο ειναι υπαλληλος???και οι κοντοι ειναι με το Βαρδη?????????????
Θανάση, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω αν κάνεις χιούμορ, ή ειρωνεύεσαι τον Βγενό. Εάν ισχύει το δεύτερο, θεωρώ ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, τις εξής παραμέτρους: Ο τζίγκερ:ΕΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ, ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ Νο2
ΥΓ Ακόμα και επιχειρηματικά να το δεις κανείς, μικρά ρίσκα, μικρά κέρδη. Μεγάλα ρίσκα,.........
Φιλε μου μακαρι να φυγει ο Τζιγγερ αλλα οπως το ειπες δε θελω να ειναι ο ΠΑΟ επιχειρηση.......ουτε θελω Μαρφιν και κουραφεξαλα....Θεωρω οτι ο Βγενο ειναι υπαλληλος .......και ισως να ειναι και του Βαρδη υπαλληλος αφου η Μοτορ οιλ γνωριζει .....αραβικα........απο παλια.....
ΜΕΣΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ , ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΑΛΛΑ ... ΣΤΑ @@ ΜΟΥ.. 1) ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΧΘΡΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ , ( κανεις δεν ασχολείται με τους ανάξιους π.χ. τζιγκερ)
2) και μόνο που τα εχει βαλει με τις δύο μεγαλύτερες πληγές μας (εφημερίδες), θα ειμαι μαζί του ως το τέλος
3) λυπαμε που το λέω για τους γιαννακόπουλους αλλα ...Συμμαχία με τον διάβολο σημαίνει προδοσία....(κλεμένο)
και τέλος με αυτους ειδα παιχτες που κάποτε μόνο στα όνειρα τους έβλεπα , και εμένα με ενδοιαφέρει το αγωνιστικό κομμάτι.
Υ.Γ. Θέλω να πιστεύω οτι αυτοι που ειναι απο πίσω απο βγένο να ειναι οντως τεραστιοι γιατι ΤΕΡΑΣΤΙΟ θελω και τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ. και το μοντελο ασρεναλ με 30 επιχειρματίες ειναι το ιδανικό ( και μετα να δεις για ποτε πουλάει και ο Μαρινάκης .
με εκτίμηση ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ -ΠΕΙΡΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ 13-0 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΚΑΙ ΟΛΟ ΜΑΘΑΙΝΩ
Τετ 23 Ιουν 2010, 12:48 από YIANNIS090807